Storslam för svenska förlag i CWA Dagger Awards – dubbel för Ray Celestin

Ray Celestin blev dubbelt prisad på CWA Dagger Awards i veckan. Foto: Pressbild via Southside Stories. Montage: Boktugg.

När Crime Writers Association delade ut sina Dagger-priser för 2022 blev det fullträff för svenska förlag. Ray Celestin (Southside Stories) fick två priser och M.W. Crawen (Modernista) fick Ian Flemming Steel Dagger.

– Fantastiskt roligt. Vi har sålt över 100 000 exemplar totalt av Ray Celestins böcker i Sverige, alla format. Och då har vi bara precis börjat släppa ljudboksserien, säger Hans-Olov Öberg på Southside Stories.

Ray Celestin vann alltså en dubbel på Dagger Awards 2022. Han fick dels Gold Dagger och dels Historical Dagger, båda för kriminalromanen Sunset Swing – på svenska utgiven med titeln Djävulsvind (översatt av Hanna Williamsson) i april i år.

Författaren M.W. Craven som ges ut av Modernista fick en Ian Fleming Steel Dagger för boken Dead Ground. Priset sponsras av Ian Fleming Publications Ltd som förvaltar James Bond-varumärket.

Läs mer om Dagger-vinnarna på CWA:s hemsida.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.