Audible lanserar Premium Plus i UK – med 7500 titlar för fri lyssning

Lyssna obegränsat är nu en av de saker som poängteras i marknadsföringen av Audible-prenumerationen i UK.

Audible förknippas med ett abonnemang som ändå är styckförsäljning. Men nu lanseras Premium Plus även i UK som ger fri lyssning på 7500 ljudbokstitlar – utöver en valfri ljudbok i månaden. När kommer denna till Sverige?

Boktugg har tidigare berättat om Amazonägda Audibles satsning på ett premiumabonnemang i USA som lanserades för lite mer än ett år sedan.

Igår var det dags för Audible UK att gå i samma riktning. Här har Audible valt att döpa om den befintliga prenumerationen, som inkluderade en ljudbok i månaden och fri tillgång till podcasts och Audible Original-titlar, till Audible Premium Plus, skriver The Bookseller.

Precis som tidigare får prenumeranterna för 7,99 pund (95 kr) i månaden välja en ljudbok oavsett ordinarie pris (som kan vara över 19 pund). Man får helt enkelt en ny kredit som kan användas för att köpa en ljudbok som kunden får behålla även om hen avslutar sin prenumeration.

Det har även funnits ett antal podcasts och Audible Original-titlar som ingått som fri lyssning. Men nu utökas detta med över 7500 ljudbokstitlar, även från andra förlag, som prenumeranter kan lyssna obegränst på.

Med andra ord: Audible närmar sig den prenumerationsmodell med obegränsad lyssning till ett fast månadspris men kombinerar det samtidigt med styckköp som gör att de kan erbjuda titlar även från förlagsjätten Penguin Random House som vägrar släppa sina böcker till ”unlimited-prenumerationstjänster”.

På den spanska marknaden har Audible istället lanserat fri lyssning på 70 000 titlar för en fast månadsavgift.

På den brittiska marknaden har Audible ökat produktionen av Original-material och släppte förra året över 90 titlar på engelska för UK och den globala marknaden. Bland dem Neil Gaimans The Sandman och podcasten Alan Partridge: From the Oasthouse’ and drama-podcast-serien Hellcats av det nya stjärnskottet Carina Rodney.

Så frågan är naturligtvis: kommer Audible att lansera samma erbjudande för den svenska marknaden? Och kommer de i så fall att börja förhandla med svenska förlag för att bredda sin svenska katalog, eventuellt även för obegränsad lyssning? Det har dock varit märkvärdigt tyst från Audible sedan förra sommarkampanjen då de hade 5000 svenska titlar.

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL