Lyssna obegränsat är nu en av de saker som poängteras i marknadsföringen av Audible-prenumerationen i UK.

Audible lanserar Premium Plus i UK – med 7500 titlar för fri lyssning

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Audible förknippas med ett abonnemang som ändå är styckförsäljning. Men nu lanseras Premium Plus även i UK som ger fri lyssning på 7500 ljudbokstitlar – utöver en valfri ljudbok i månaden. När kommer denna till Sverige?

Boktugg har tidigare berättat om Amazonägda Audibles satsning på ett premiumabonnemang i USA som lanserades för lite mer än ett år sedan.


ANNONS


Igår var det dags för Audible UK att gå i samma riktning. Här har Audible valt att döpa om den befintliga prenumerationen, som inkluderade en ljudbok i månaden och fri tillgång till podcasts och Audible Original-titlar, till Audible Premium Plus, skriver The Bookseller.

Precis som tidigare får prenumeranterna för 7,99 pund (95 kr) i månaden välja en ljudbok oavsett ordinarie pris (som kan vara över 19 pund). Man får helt enkelt en ny kredit som kan användas för att köpa en ljudbok som kunden får behålla även om hen avslutar sin prenumeration.

ANNONS

Det har även funnits ett antal podcasts och Audible Original-titlar som ingått som fri lyssning. Men nu utökas detta med över 7500 ljudbokstitlar, även från andra förlag, som prenumeranter kan lyssna obegränst på.

Med andra ord: Audible närmar sig den prenumerationsmodell med obegränsad lyssning till ett fast månadspris men kombinerar det samtidigt med styckköp som gör att de kan erbjuda titlar även från förlagsjätten Penguin Random House som vägrar släppa sina böcker till ”unlimited-prenumerationstjänster”.

På den spanska marknaden har Audible istället lanserat fri lyssning på 70 000 titlar för en fast månadsavgift.

På den brittiska marknaden har Audible ökat produktionen av Original-material och släppte förra året över 90 titlar på engelska för UK och den globala marknaden. Bland dem Neil Gaimans The Sandman och podcasten Alan Partridge: From the Oasthouse’ and drama-podcast-serien Hellcats av det nya stjärnskottet Carina Rodney.

Så frågan är naturligtvis: kommer Audible att lansera samma erbjudande för den svenska marknaden? Och kommer de i så fall att börja förhandla med svenska förlag för att bredda sin svenska katalog, eventuellt även för obegränsad lyssning? Det har dock varit märkvärdigt tyst från Audible sedan förra sommarkampanjen då de hade 5000 svenska titlar.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL