Sommarkampanj med svenska deckare – Audible har nu över 5000 titlar på svenska

Audible gör en sommarkampanj riktad mot den svenska marknaden för att lyfta fram att de har deckare - på svenska. Foto: iStock.

Audible lanserar idag en kampanj där de lyfter fram en deckarkollektion – merparten på svenska. Utbudet av svenska titlar totalt är fortfarande mindre än konkurrenternas – men växande.

”Audible tar ett nytt kliv för att erbjuda både svenska och internationella lyssnare ett nytt sortiment med svenskt innehåll på både svenska och engelska. Idag lanseras en kurerad deckarkollektion med över 100 handplockade titlar, däribland The Girl in the Spider’s Web och Martin Beck-serien, på Audible.se”, skriver Audible i ett pressmeddelande.

Hur många svenska abonnenter och titlar har Audible idag?
– Vi delar inte uppgifter om våra användare eller framtida planer, men det jag kan säga är att just nu är 5000 av våra över 400 000 titlar på svenska, och att den siffran fortsätter att växa, säger en talesperson för Audible till Boktugg.

Det är en svensk landningssida man byggt för kampanjen – men resten av sajten är fortfarande på engelska och ligger under Audible UK. Och hur Audibles tidsplaner ser ut framöver får vi inte veta.

– Vi vet att många, svenska såväl som internationella lyssnare, uppskattar deckare under sommaren och tyckte därför att det var ett bra tillfälle att lansera just en Sverige-inspirerad deckarkollektion och lyfta vårt svenska innehåll och svenska författare.  Men att vi nu satsar på svenskt innehåll och med att lyfta svenska författare och talanger har ingenting att göra med vare sig nuvarande eller framtida aktiviteter, säger talespersonen.

När vi studerar listan med böcker är det tydligt att merparten kommer från de stora ljudboksförlagen Word Audio, Lind & Co samt Saga Egmont. Även ytterligare ett danskt förlag – Jentas – har lagt upp en hel del titlar på senare tid. Däremot saknas nya bästsäljande titlar från exempelvis Bonnierförlagen och Norstedts förlagsgrupp. Totalt finns nu alltså över 5000 titlar på svenska i Audibles utbud, men styrkan ligger naturligtvis främst på de engelska titlarna.

Audibles deckarkollektion finns tillgänglig från och med idag (den 16 juni) på Audible.se. Som vanligt gäller att nya kunder kan prova Audible gratis i 30 dagar (då ingår en bok samt tillgång till podcasts). Därefter är priset 7,99 pund per månad (motsvarande 94 kr med dagens kurs). Skillnaden mot prenumerationstjänster är att kunden kan behålla nedladdade böcker även efter att de avslutat abonnemanget – men det är inte heller obegränsad lyssning.

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Åttonde boken om Familjen Knyckertz

Nu släpps bok nr 8 i serien om Familjen Knyckertz. Den här berättelsen innehåller husdjurslängtan, en avliden släkting, en papegoja med inte helt rent mjöl i påsen,