ANNONS

Sommarkampanj med svenska deckare – Audible har nu över 5000 titlar på svenska

Audible gör en sommarkampanj riktad mot den svenska marknaden för att lyfta fram att de har deckare - på svenska. Foto: iStock.

Audible lanserar idag en kampanj där de lyfter fram en deckarkollektion – merparten på svenska. Utbudet av svenska titlar totalt är fortfarande mindre än konkurrenternas – men växande.

Den här artikeln är INTE låst.

Hjälp oss att hålla Boktuggs nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg med ett litet bidrag på 25 kr eller ett större på 500 kr – alternativt valfritt belopp. Vi tar även Swish. Du kan också prenumerera på Insider Basic från 29,16 kr/mån.

”Audible tar ett nytt kliv för att erbjuda både svenska och internationella lyssnare ett nytt sortiment med svenskt innehåll på både svenska och engelska. Idag lanseras en kurerad deckarkollektion med över 100 handplockade titlar, däribland The Girl in the Spider’s Web och Martin Beck-serien, på Audible.se”, skriver Audible i ett pressmeddelande.

Hur många svenska abonnenter och titlar har Audible idag?
– Vi delar inte uppgifter om våra användare eller framtida planer, men det jag kan säga är att just nu är 5000 av våra över 400 000 titlar på svenska, och att den siffran fortsätter att växa, säger en talesperson för Audible till Boktugg.

ANNONS

Det är en svensk landningssida man byggt för kampanjen – men resten av sajten är fortfarande på engelska och ligger under Audible UK. Och hur Audibles tidsplaner ser ut framöver får vi inte veta.

– Vi vet att många, svenska såväl som internationella lyssnare, uppskattar deckare under sommaren och tyckte därför att det var ett bra tillfälle att lansera just en Sverige-inspirerad deckarkollektion och lyfta vårt svenska innehåll och svenska författare.  Men att vi nu satsar på svenskt innehåll och med att lyfta svenska författare och talanger har ingenting att göra med vare sig nuvarande eller framtida aktiviteter, säger talespersonen.

När vi studerar listan med böcker är det tydligt att merparten kommer från de stora ljudboksförlagen Word Audio, Lind & Co samt Saga Egmont. Även ytterligare ett danskt förlag – Jentas – har lagt upp en hel del titlar på senare tid. Däremot saknas nya bästsäljande titlar från exempelvis Bonnierförlagen och Norstedts förlagsgrupp. Totalt finns nu alltså över 5000 titlar på svenska i Audibles utbud, men styrkan ligger naturligtvis främst på de engelska titlarna.

Audibles deckarkollektion finns tillgänglig från och med idag (den 16 juni) på Audible.se. Som vanligt gäller att nya kunder kan prova Audible gratis i 30 dagar (då ingår en bok samt tillgång till podcasts). Därefter är priset 7,99 pund per månad (motsvarande 94 kr med dagens kurs). Skillnaden mot prenumerationstjänster är att kunden kan behålla nedladdade böcker även efter att de avslutat abonnemanget – men det är inte heller obegränsad lyssning.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 6600 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt - det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL