Audible gör en sommarkampanj riktad mot den svenska marknaden för att lyfta fram att de har deckare - på svenska. Foto: iStock.

Sommarkampanj med svenska deckare – Audible har nu över 5000 titlar på svenska

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Audible lanserar idag en kampanj där de lyfter fram en deckarkollektion – merparten på svenska. Utbudet av svenska titlar totalt är fortfarande mindre än konkurrenternas – men växande.

”Audible tar ett nytt kliv för att erbjuda både svenska och internationella lyssnare ett nytt sortiment med svenskt innehåll på både svenska och engelska. Idag lanseras en kurerad deckarkollektion med över 100 handplockade titlar, däribland The Girl in the Spider’s Web och Martin Beck-serien, på Audible.se”, skriver Audible i ett pressmeddelande.


ANNONS


Hur många svenska abonnenter och titlar har Audible idag?
– Vi delar inte uppgifter om våra användare eller framtida planer, men det jag kan säga är att just nu är 5000 av våra över 400 000 titlar på svenska, och att den siffran fortsätter att växa, säger en talesperson för Audible till Boktugg.

Det är en svensk landningssida man byggt för kampanjen – men resten av sajten är fortfarande på engelska och ligger under Audible UK. Och hur Audibles tidsplaner ser ut framöver får vi inte veta.

ANNONS

– Vi vet att många, svenska såväl som internationella lyssnare, uppskattar deckare under sommaren och tyckte därför att det var ett bra tillfälle att lansera just en Sverige-inspirerad deckarkollektion och lyfta vårt svenska innehåll och svenska författare.  Men att vi nu satsar på svenskt innehåll och med att lyfta svenska författare och talanger har ingenting att göra med vare sig nuvarande eller framtida aktiviteter, säger talespersonen.

När vi studerar listan med böcker är det tydligt att merparten kommer från de stora ljudboksförlagen Word Audio, Lind & Co samt Saga Egmont. Även ytterligare ett danskt förlag – Jentas – har lagt upp en hel del titlar på senare tid. Däremot saknas nya bästsäljande titlar från exempelvis Bonnierförlagen och Norstedts förlagsgrupp. Totalt finns nu alltså över 5000 titlar på svenska i Audibles utbud, men styrkan ligger naturligtvis främst på de engelska titlarna.

Audibles deckarkollektion finns tillgänglig från och med idag (den 16 juni) på Audible.se. Som vanligt gäller att nya kunder kan prova Audible gratis i 30 dagar (då ingår en bok samt tillgång till podcasts). Därefter är priset 7,99 pund per månad (motsvarande 94 kr med dagens kurs). Skillnaden mot prenumerationstjänster är att kunden kan behålla nedladdade böcker även efter att de avslutat abonnemanget – men det är inte heller obegränsad lyssning.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL