ANNONS

Prenumerationstjänsten Scribd på väg mot börsen – till halva Storytels värdering

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Globalt är Scribd en av konkurrenterna till Storytel och de andra svenska prenumerationstjänsterna. Enligt Bloomberg kan Scribd börsnoteras i höst, till en värdering av 1 miljard dollar (8,7 miljarder kronor). Det ska jämföras med att Storytel i skrivande stund värderas till 14,1 miljarder kronor.
Scribd lanserades i USA redan 2007 och erbjuder böcker, magasin, nyheter och podcasts. De senaste åren har Scribd precis som Storytel sökt sig utanför hemmamarknaden och lanserat i bland annat Mexiko och Australien. 2019 tog Scribd in 58 miljoner dollar (drygt 500 Mkr) och värderades då till 450 miljoner dollar (3,9 miljarder kronor).

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var positiv. Som du märkte slapp du betalvägg. Om du har möjlighet får du jättegärna bli Supporter (1 kr/dag) och stötta Boktugg så kan vi fortsätta skriva om böcker och bokbranschen. Det går även att swisha en tjuga eller mer till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL