ANNONS

Författare Malte Persson Eva Runefelt
Författaren Malte Persson tilldelas Frödingpriset för år 2021. Författaren Malte Persson (foto: Jessica Gow) tilldelas Frödingpriset för år 2021. Eva Runefelt (foto: Dan Hansson / SvD / TT), poet och författare tilldelas Fröding-priset för 2020.

Frödingpris till Malte Persson och Eva Runefelt

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Gustaf Fröding-sällskapet delar ut sitt lyrikpris för både 2020 och 2021. Mottagare blir författarna Eva Runefelt och Malte Persson.

Pris för år 2020 tilldelas författaren Eva Runefelt och priset för 2021 går till författaren Malte Persson, det meddelar Gustaf Fröding-sällskapet i ett pressmeddelande.

Runefelts vinst motiveras med ”en uthållig poetisk gärning präglad av precision och koncentration på det sköra varandet i världen.”

Perssons motivering lyder ”för en poesi präglad av en respektlös lek med lyrikens former och ett tankedjup av stort allvar.”

Priserna och respektive prissumma på 25 000 kronor vardera utdelas i samband med Frödingdagarna på Alster den 22 augusti.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var positiv. Som du märkte slapp du betalvägg. Om du har möjlighet får du jättegärna bli Supporter (1 kr/dag) och stötta Boktugg så kan vi fortsätta skriva om böcker och bokbranschen. Det går även att swisha en tjuga eller mer till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL