fbpx

Poeten Kristian Lundberg får Frödingpris

Poeten Kristian Lundberg får Gustaf Fröding-sällskapets lyrikpris. Arkivbild: Izabelle Nordfjell/TT.

Malmöpoeten Kristian Lundberg får Gustaf Fröding-sällskapets lyrikpris för ”en poetisk brottning med de stora existentiella frågorna om liv, död, kärlek och sökandet efter en hållfast mening genom en religiös tro”.

Kristian Lundberg debuterade 1991 och skildrar ofta sin uppväxt i ett arbetarklasshem i Malmö. I den självbiografiska Yarden skildrar han sin tuffa tid som timanställd kroppsarbetare på en parkering i Malmö hamn. Boken fick stor uppmärksamhet och har blivit både teater och film. Han har nominerats till Augustpriset och fått pris av Svenska Akademien.

Gustaf Fröding-priset delas ut den 24 augusti i samband med Frödingdagarna på Alsters herrgård i Karlstad. Prissumman är 25 000 kronor.

I april släpptes diktsamlingen Requiem över en förlorad son på Lindelöws bokförlag och i slutet av augusti kommer Hur vi faller (Ordfront förlag), en fristående uppföljare till Yarden.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Stäng meny