Nextory ökade antalet betalande användare med 60 procent Q2-2021

Shadi Bitar och Ninos Malki, Nextory
Nextory grundades 2015 av Shadi Bitar och Ninos Malki. Foto: Pressbild.

Nextorys lansering i Norge för två månader sedan blev lyckad och bidrog till att boktjänsten under andra kvartalet ökade antalet betalande användare med 60 procent jämfört med samma period 2020.

– Nu lämnar vi ytterligare ett starkt kvartal bakom oss. Aldrig tidigare har vi haft ett sådant stort inflöde av nya användare under första halvåret som i år. Det känns fantastiskt och nu ser vi fram emot sommaren som brukar vara den starkaste för oss både sett till nya användare och engagemang i appen, säger Shadi Bitar, vd och grundare på Nextory, i ett pressmeddelande.

Antalet betalande användare ökade alltså med 60 procent under årets andra kvartal jämfört med samma period förra året.

I början av maj lanserade Nextory med stor framgång i Norge, där samtliga målsättningar har överträffats under de första två månaderna vilket gör den norska lanseringen till bolagets mest framgångsrika hittills, skriver Nextory.

Nextory-appen finns nu tillgänglig på åtta marknader runt om i Europa och snart kommer appen även att lansera i Spanien, där bolaget nyligen förvärvade Spaniens största, lokala streamingtjänst Nubico.

Nextory summerar Q2-2021:
– Betalande användare ökade med 60 procent under Q2 2021.
– Bolagets bästa 6 månader någonsin sett till antal nya användare.
– Lansering i Norge som varit den mest framgångsrika i bolagets historia.
– Förvärv av Spaniens största, lokala streamingtjänst Nubico.

Vi skulle förstås önska att Nextory även berättade hur många betalande användare de har totalt för att kunna jämföra dessa siffror med Bookbeat (0,5 miljoner) och Storytel (1,625 miljoner). Men nu är Nextory inte börsnoterat och behöver därför inte lämna den typen av finansiell information.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL