Shadi Bitar, VD och grundare av digitala boktjänsten Nextory. Foto: Pressbild.

Nextory köper Nubico – största lokala streamingtjänsten i Spanien

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Nextory förvärvar den spanska streamingtjänsten Nubico och får på köpet starka relationer till förlagsgruppen Grupo Planeta och teleoperatören Telefónica. Nextory lanseras i Spanien under 2021.

– Nextorys plan är att fortsätta expandera internationellt och upprätthålla vår fantastiska tillväxt för att så småningom bli en av de största aktörerna i bokbranschen världen över. Denna affär sätter verkligen Nextory på kartan globalt. Det är ett viktigt steg för oss som kommer att leverera långsiktigt värde samtidigt som vi håller fast vid vår vision att fler ska läsa och lyssna på historier som berikar deras liv, säger Shadi Bitar, vd och grundare på Nextory, i ett pressmeddelande.


ANNONS


Sedan starten i Sverige 2015 har Nextory vuxit snabbt framför allt under de senaste tre åren då appen lanserats i Finland, Danmark, Tyskland, Österrike, Schweiz, Nederländerna och Norge. 

– Vi är mycket glada över denna affär. Planeta har upplevt en sund och stadig tillväxt i Nubico de senaste fem åren. När Nextory nu kommer att hantera den digitala prenumerationstjänsten kommer Planetas katalog att nå ännu bredare publik och nya territorier, säger Santos Palazzi, Head of Mass Market & Digital på Grupo Planeta.

ANNONS

Spanien blir Nextorys nionde marknad och lanseringen kommer att äga rum innan året är slut. Streamingtjänsten Nubico, som Nextory äger sedan den 1 juni, ägdes tidigare av den ledande förlagsgruppen Grupo Planeta och den globala telekomoperatören Telefónica.

– Det gemensamma partnerskapet mellan Movistar och Nubico har varit mycket givande sedan 2013. Våra kunder har erbjudits en lästjänst med bästa kvalitet och prisförhållande, och vi kommer att öka värdet genom Nextory under många år framöver. Movistar och Nextory kommer att fortsätta tillhandahålla en stark och attraktiv katalog med e-böcker och även ljudböcker, säger Francisco Borja de Nicolás, Non Convergent and New Businesses Director på Movistar, Telefónica España.

Nextory kommer att erbjuda prenumerationer med obegränsad tillgång till en unik och bred katalog med över 300 000 ljudböcker och e-böcker på den spanska marknaden. Genom förvärvet av Nubico bibehåller Nextory också starka och strategiska allianser med både Grupo Planeta och Telefónica.

HJÄLP OSS: Bli en Boktugg Supporter idag. Stödprenumeration från 10 kr/mån

Parterna ovan har kommit överens om att inte ange köpesumman.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL