Nextory köper Nubico – största lokala streamingtjänsten i Spanien

Shadi Bitar, VD och grundare av digitala boktjänsten Nextory. Foto: Pressbild.

Nextory förvärvar den spanska streamingtjänsten Nubico och får på köpet starka relationer till förlagsgruppen Grupo Planeta och teleoperatören Telefónica. Nextory lanseras i Spanien under 2021.

– Nextorys plan är att fortsätta expandera internationellt och upprätthålla vår fantastiska tillväxt för att så småningom bli en av de största aktörerna i bokbranschen världen över. Denna affär sätter verkligen Nextory på kartan globalt. Det är ett viktigt steg för oss som kommer att leverera långsiktigt värde samtidigt som vi håller fast vid vår vision att fler ska läsa och lyssna på historier som berikar deras liv, säger Shadi Bitar, vd och grundare på Nextory, i ett pressmeddelande.

Sedan starten i Sverige 2015 har Nextory vuxit snabbt framför allt under de senaste tre åren då appen lanserats i Finland, Danmark, Tyskland, Österrike, Schweiz, Nederländerna och Norge. 

– Vi är mycket glada över denna affär. Planeta har upplevt en sund och stadig tillväxt i Nubico de senaste fem åren. När Nextory nu kommer att hantera den digitala prenumerationstjänsten kommer Planetas katalog att nå ännu bredare publik och nya territorier, säger Santos Palazzi, Head of Mass Market & Digital på Grupo Planeta.

Spanien blir Nextorys nionde marknad och lanseringen kommer att äga rum innan året är slut. Streamingtjänsten Nubico, som Nextory äger sedan den 1 juni, ägdes tidigare av den ledande förlagsgruppen Grupo Planeta och den globala telekomoperatören Telefónica.

– Det gemensamma partnerskapet mellan Movistar och Nubico har varit mycket givande sedan 2013. Våra kunder har erbjudits en lästjänst med bästa kvalitet och prisförhållande, och vi kommer att öka värdet genom Nextory under många år framöver. Movistar och Nextory kommer att fortsätta tillhandahålla en stark och attraktiv katalog med e-böcker och även ljudböcker, säger Francisco Borja de Nicolás, Non Convergent and New Businesses Director på Movistar, Telefónica España.

Nextory kommer att erbjuda prenumerationer med obegränsad tillgång till en unik och bred katalog med över 300 000 ljudböcker och e-böcker på den spanska marknaden. Genom förvärvet av Nubico bibehåller Nextory också starka och strategiska allianser med både Grupo Planeta och Telefónica.

Parterna ovan har kommit överens om att inte ange köpesumman.

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL