ANNONS

Shadi Bitar, VD och grundare av digitala boktjänsten Nextory. Foto: Pressbild.

Nextory köper Nubico – största lokala streamingtjänsten i Spanien

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Nextory förvärvar den spanska streamingtjänsten Nubico och får på köpet starka relationer till förlagsgruppen Grupo Planeta och teleoperatören Telefónica. Nextory lanseras i Spanien under 2021.

– Nextorys plan är att fortsätta expandera internationellt och upprätthålla vår fantastiska tillväxt för att så småningom bli en av de största aktörerna i bokbranschen världen över. Denna affär sätter verkligen Nextory på kartan globalt. Det är ett viktigt steg för oss som kommer att leverera långsiktigt värde samtidigt som vi håller fast vid vår vision att fler ska läsa och lyssna på historier som berikar deras liv, säger Shadi Bitar, vd och grundare på Nextory, i ett pressmeddelande.


ANNONS


Sedan starten i Sverige 2015 har Nextory vuxit snabbt framför allt under de senaste tre åren då appen lanserats i Finland, Danmark, Tyskland, Österrike, Schweiz, Nederländerna och Norge. 


ANNONS


– Vi är mycket glada över denna affär. Planeta har upplevt en sund och stadig tillväxt i Nubico de senaste fem åren. När Nextory nu kommer att hantera den digitala prenumerationstjänsten kommer Planetas katalog att nå ännu bredare publik och nya territorier, säger Santos Palazzi, Head of Mass Market & Digital på Grupo Planeta.

Spanien blir Nextorys nionde marknad och lanseringen kommer att äga rum innan året är slut. Streamingtjänsten Nubico, som Nextory äger sedan den 1 juni, ägdes tidigare av den ledande förlagsgruppen Grupo Planeta och den globala telekomoperatören Telefónica.

– Det gemensamma partnerskapet mellan Movistar och Nubico har varit mycket givande sedan 2013. Våra kunder har erbjudits en lästjänst med bästa kvalitet och prisförhållande, och vi kommer att öka värdet genom Nextory under många år framöver. Movistar och Nextory kommer att fortsätta tillhandahålla en stark och attraktiv katalog med e-böcker och även ljudböcker, säger Francisco Borja de Nicolás, Non Convergent and New Businesses Director på Movistar, Telefónica España.

Nextory kommer att erbjuda prenumerationer med obegränsad tillgång till en unik och bred katalog med över 300 000 ljudböcker och e-böcker på den spanska marknaden. Genom förvärvet av Nubico bibehåller Nextory också starka och strategiska allianser med både Grupo Planeta och Telefónica.

Parterna ovan har kommit överens om att inte ange köpesumman.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var positiv. Som du märkte slapp du betalvägg. Om du har möjlighet får du jättegärna bli Supporter (1 kr/dag) och stötta Boktugg så kan vi fortsätta skriva om böcker och bokbranschen. Det går även att swisha en tjuga eller mer.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL

Mord på semesterorten i Anna-Maria Ekblads charterdeckare

Författaren Anna-Maria Ekblad hämtar stoff från sin egna år som reseledare och tar i sina mysdeckare med läsarna på händelserika charterveckor i böckernas värld.

Anna-Maria Ekblad har alltid gillat att utmana sig själv, vilket visat sig i flera äventyr som att bestiga Kilimanjaro och köra klassikern. Redan som ung vuxen tog äventyrslusten fart, och Anna-Maria gav sig iväg för att jobba som reseledare utomlands. I sex år arbetade hon på olika resmål, och efter hemkomsten till Sverige stannade hon kvar inom yrket – totalt blev det 25 år i branschen.

– Man får jättemycket frågor när man jobbar ute, om vad som händer, om hur gästerna är och så vidare. Det är ett fantastiskt sätt att uppleva andra länder och det är en behaglig tillvaro. Jag fick göra många spännande saker och jag har alltid gillat kultur och historia, så det var härligt att komma ut på äventyr och se platserna jag hade läst om, säger Anna-Maria.

Jobbet förde henne till många platser, men framförallt arbetade hon mycket i länder kring östra Medelhavet som Grekland, Turkiet och Egypten. Hennes allra första plats som reseledare var Kreta. Det är också på Kreta som hennes första roman Systrarna på Kreta utspelar sig.

– Boken var även den ett sätt att utmana mig själv för att se om jag verkligen kunde skriva, säger hon. Jag har alltid velat skriva och hittade på mycket berättelser när jag var liten. Jag var inte så bra på att stava eller läsa, vilket beror på en lättare form av dyslexi. Men jag hade bra minne för berättelser, och har skrivit till och från under hela livet.

En skrivkurs i Italien för några år sedan var den förlösande faktorn. Där fick Anna-Maria rådet att skriva om något som hon verkligen kan. Och hon kom att tänka på alla frågor hon fått om sina år som reseledare. Så varför inte skriva om den värld hon så väl känner till? 

(...) Läs hela artikeln »