Niclas Sandin, vd BookBeat. Foto: Andreas Carlfors

Bookbeat: Nu har vi passerat 500 000 betalande användare

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

En ny milstolpe för Bookbeat. Företaget har nu över 500 000 betalande användare och avslöjar att även nyckelmarknaden Tyskland passerat 100 000.

– Fem år efter den första breda lansering på den svenska marknaden våren 2016 har vi nått ännu en stor milstolpe på vår resa. En halv miljon människor runt om i Europa har gjort BookBeat till en naturlig del av sin vardag. Jag är otroligt stolt över teamet som på marknad efter marknad bevisar att vi kan skapa tillväxt. Oavsett om vi lanserar i Sverige, Finland eller på en världsmarknad som Tyskland kan vi inom bara några år få över 100 000 personer att betala för BookBeat, säger Niclas Sandin, VD BookBeat, i ett pressmeddelande.

I juni har milstolpen 500 000 betalande användare passerats. Majoriteten finns i Sverige, Finland och Tyskland som alla tre är marknader där BookBeat har fler än 100 000 betalande användare. Även Danmark och Polen bidrar till milstolpen efter den fina starten sedan lanseringen för mindre än ett år sedan, skriver Bookbeat

Finland och Tyskland är något av nyckelmarknader för Bookbeat eftersom man där, till skillnad från Sverige och Danmark där Storytel är alltför dominerande, har möjlighet att ta en marknadsledande position. På den finska marknaden är Bookbeat störst. På den tyska vet vi inte, men om (när?) tyskarna börjar lyssna på ljudböcker i appar på sina mobiler i samma utsträckning som svenskarna så kan Tyskland bli viktigare än Norden.

Idag har BookBeat över 100 anställda med huvudkontor i Stockholm och lokala kontor i Karlstad, Helsingfors, Berlin och Warszawa.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL

Ny poesi utforskar mäns våld mot kvinnor

Diktsamlingen Hennes uppgång och fall beskriver en kärleksrelation som inleds med intensiv förälskelse men sedan övergår i våld. Det är Marie Strömbergs debut som författare men flera av dikterna skrev hon redan för 20 år sedan.

– De är inspirerade från samtal jag hade med kvinnor när jag jobbade natt inom psykiatrin. Många hade blivit utsatta för övergrepp och jag började skriva dikter för att bearbeta det jag fick höra. Det kändes viktigt att skriva ner deras berättelser för att dokumentera dem, säger Marie Strömberg.

Några av dikterna handlar om henne själv, men även majoriteten av dem som inte gör det är skrivna i jag-form. Ett stilistiskt grepp för att komma närmare läsaren.

– Jag tycker att det blir starkare i jag-form, men ville också skriva genom betraktarens ögon, säger hon.

Att det blev just poesi beror på att hon tycker om att utforska språket och leka med ord.

– I en dikt måste man väga varje ord och om man byter ut ett ord kan texten få en helt annan betydelse. Jag gillar att man kan uttrycka så mycket med några få rader, säger hon.

Text: Evelina Hertz

(...) Läs hela artikeln »