Skådespelaren Gabrielle Union har köpt tv-rättigheterna till boken "The sisters are alright". Foto: Evan Agostini/AP/TT

”The sisters are alright” av Tamara Winfrey-Harris blir tv-serie

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Den amerikanska författaren Tamara Winfrey-Harris bok The sisters are alright som handlar om svarta kvinnor är på väg att bli tv-serie.

Skådespelaren och producenten Gabrielle Union (Änglarnas stad) har köpt rättigheterna till boken, skriver Deadline.

Boken, som inte har någon svensk översättning än, gavs ut 2015 och fick ett varmt mottagande av litteraturkritikerna. Bland annat skrev The Washington Post att Harris ”spräckte myten om den svarta kvinnan i USA”.

Den kommande tv-serien tar avstamp i bokens diskurs och ska kretsa kring tre barndomsvänner vars tillvaro hamnar på ända när de bestämmer sig för att medverka i den fiktiva realityserien ”Sistas in the city”.

Text: TT

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL