”The sisters are alright” av Tamara Winfrey-Harris blir tv-serie

Skådespelaren Gabrielle Union har köpt tv-rättigheterna till boken "The sisters are alright". Foto: Evan Agostini/AP/TT

Den amerikanska författaren Tamara Winfrey-Harris bok The sisters are alright som handlar om svarta kvinnor är på väg att bli tv-serie.

Skådespelaren och producenten Gabrielle Union (Änglarnas stad) har köpt rättigheterna till boken, skriver Deadline.

Boken, som inte har någon svensk översättning än, gavs ut 2015 och fick ett varmt mottagande av litteraturkritikerna. Bland annat skrev The Washington Post att Harris ”spräckte myten om den svarta kvinnan i USA”.

Den kommande tv-serien tar avstamp i bokens diskurs och ska kretsa kring tre barndomsvänner vars tillvaro hamnar på ända när de bestämmer sig för att medverka i den fiktiva realityserien ”Sistas in the city”.

Text: TT

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL