Bokus släpper interaktiv deckarkarta – hitta deckare på ort

Välja semesterläsning efter geografisk plats? Varför inte. Foto: Bokus/Deckarkartan

Nylanserade Deckarkartan är ett sätt för läsare att hitta svenska deckare utifrån geografisk plats. Den innehåller hittills över 400 böcker i alla format.

Bokus har tagit fram en Sverigekarta med deckarfokus. Tanken är att läsare ska kunna botanisera bland deckare som utspelar sig i de trakter de vistas i eller är nyfiken på.

– Istället för att utgå från författare eller deckarserie som vi så ofta annars gör, utgår vi här från geografiska platser runtom i landet, förklarar Charlotte Aaström, Innehållsansvarig på Bokus.

Genom Deckarkartan kan man klicka sig in på olika delar av Sverige (norra, västra, östra och södra) och där hittar man en lista över orter. Väljer man sedan ort dyker det upp ett urval med deckare som har koppling till orten.

Kartan innehåller riktiga orter och städer men också fiktiva sådana, som till exempel Glimmersträsk och Ödesmark från Stina Jacksons spänningssuccéer Ödesmark och Silvervägen.

– Det kändes viktigt och roligt att få hylla den svenska deckaren och då ville vi inte göra avkall på några böcker för att orten inte egentligen finns. Många av dessa böcker har en väldigt tydlig koppling till en plats eller ett landskap i Sverige, även om ortnamnet för den delen är påhittat. Därför har vi placerat ut även dessa, säger Charlotte.

Deckarkartan kommer löpande att utvecklas och fyllas på med deckare. Du hittar kartan på bokus.com/deckarkartan.

Bild: Bokus/Deckarkartan
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL