Edvin Endre spelar Spotify-grundaren i Netflix-serie baserad på bok

Edvin Endre Spotify tv-serie
Edvin Endre. Arkivbild: Stina Stjernkvist/TT.

Det blir skådespelaren Edvin Endre som axlar rollen som Spotify-miljardären Daniel Ek. Det står klart sedan Netflix gått ut med rollistan till sin kommande dramatisering om musiktjänstens tillkomst.

Endre har tidigare setts i produktioner som ”Vikings” och ”Eld & lågor”. Han är son till skådespelarna Lena Endre och Thomas Hanzon.

I rollerna som övriga Spotify-höjdare finns skådespelarna Gizem Erdogan, Ulf Stenberg, Joel Lützow och Christian Hillborg.

Serien, som än så länge saknar titel, bygger på Sven Carlssons och Jonas Leijonhufvuds bok Spotify inifrån: Så blir man störst i världen, som gavs ut 2019.

Regissör är norske Per-Olav Sørensen.

– Det handlar om så stora och omvälvande saker, samtidigt som det är en mycket personlig berättelse, har Sørensen tidigare sagt till TT.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL