ANNONS

Torbjörn Flygt får Eric och Ingrid Lilliehööks stipendium 2021

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Svenska Akademien har tilldelat Torbjörn Flygt Eric och Ingrid Lilliehööks stipendium för år 2021. Priset utgår ur Stiftelsen Eric och Ingrid Lilliehööks fond och tilldelas växelvis författare, översättare och bibliotekarier. De senaste årens mottagare har varit Mikael Johansson (2017), Linnea Axelsson (2018), Erik Carlquist (2019) och Lena Biörnstad Wranne (2020). Stipendiebeloppet är på 100 000 kronor. 
Torbjörn Flygt, född 1964 och bosatt i Malmö, är författare och kulturskribent. Han debuterade 1995 med romanen Längsta ögonblicket, och utkom två år senare med Män vid kusten. Med sin tredje bok, den Augustprisbelönade romanen Underdog från 2001, fick han sitt definitiva genombrott. Han har sedan dess utkommit med ytterligare nio böcker – såväl vuxenromaner som barnböcker – och är översatt till en stor mängd språk. 

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var positiv. Som du märkte slapp du betalvägg. Om du har möjlighet får du jättegärna bli Supporter (1 kr/dag) och stötta Boktugg så kan vi fortsätta skriva om böcker och bokbranschen. Det går även att swisha en tjuga eller mer.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL