Lotta Fristorp var presschef på Kulturhuset Stadsteatern när Benny Fredriksson dog. Nu kommer hennes bok om den tiden. Foto: Pressbild.

Ny bok om Benny Fredriksson: Rapport inifrån av Lotta Fristorp

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Lotta Fristorp var presschef och medierådgivare på Kulturhuset Stadsteatern och en av chefen Benny Fredrikssons närmaste medarbetare. I september kommer hennes bok ”Benny – drevet, döden” som handlar om tiden före och efter Benny Fredrikssons självmord.

”Just den här giftiga sammanblandningen mellan journalistik och sociala medier ledde till ett självmord. Fanns det andra orsaker? Säkert. Men Benny hade inte tagit sitt liv i mars 2018 om inte Aftonbladet hade publicerat de anonyma vittnesmålen tre månader tidigare”, säger Lotta Fristorp i ett pressmeddelande.

Hon syftar på hur Aftonbladet och dåvarande kulturchefen Åsa Linderborg hamnar i blåsväder för sina publiceringar kring Fredriksson och arbetsmiljön på Kulturhuset Stadsteatern. På en löpsedel till en artikel med anonyma vittnesmål anklagades Fredriksson för att ha pressat en skådespelare till abort. Åsa Linderborg hade skrivit en uppmärksammad krönika där hon beskrev institutionen som ett ”skräckregemente”. Tidningen fälldes senare i Pressens opinionsnämnd och Åsa Linderborg har uttryckt ånger över sina texter.

Lotta Fristorp beskriver sin bok som ”ett reningsbad”.

”Jag har inte kunnat släppa tanken på den maktlöshet jag kände de här månaderna för tre år sen. Det är också en rapport inifrån – hur ser ett drev ut på andra sidan?”, säger Lotta Fristorp.

Benny – drevet, döden ges ut av förlaget Kaunitz-Olsson i september.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL