Nya litteraturfestivalen Stockholms bokhelg ska äga rum första gången den 26–29 augusti 2021.

Förlagsevent, öppna scener och bokbord under Stockholms bokhelg 2021

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Sju öppna scener runtom i staden, bokbord på Stadsmuseets gård, hemma hos-scener hos storförlagen och en särskild festivalbar.

Stockholms bokhelg den 26–29 augusti 2021 blir en mix av framträdanden, samtal, författarmöten och bokförsäljning runtom i huvudstaden.

Norstedts öppnar upp sin innergård på Riddarholmen, Bonnierförlagen samlar nio förlag på Sveavägen och Polaris bygger en egen scen på gården i Barnängen. Det kommer att finnas sju öppna scener där medverkande från andra förlag kan delta: Akademibokhandeln, Hotell Mornington, Poesiscenen (arrangör: Gunnar Nirstedt), Sofo (arrangör: English Bookshop, Rámus, Novellix, Tranan och Översättarcentrum), Stadsmuseet, Stortorget (arrangör: Gamla stans bokhandel) och Söderbokhandeln.

Stadsmuseet tillhandahåller även möjlighet att hyra bokbord för de som vill sälja böcker i anslutning till scenen.

Öppningsceremonin äger rum på festivalbaren Taverna Brillo torsdag den 26 augusti kl. 17.00. Taverna Brillo kommer även att fungera som branschhäng under helgen med litterära DJ:s, uppläsningar och utställningar.

Att medverka på festivalen kostar 2 500 kronor och anmälan görs snarast till info@stockholmsbokhelg.se. Stockholms bokhelg arrangeras på initiativ av förlaget Kaunitz-Olsson.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL