J.K. Rowling ny bok
Författaren J.K. Rowling. Foto: Debra Hurford Brown. © J.K. Rowling 2018

Rabén & Sjögren släpper ny bok av J.K. Rowling på svenska i oktober 2021

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

En ny illustrerad barnbok, Julegrisen, av J.K. Rowling släpps i över 20 länder samtidigt. Rabén & Sjögren deltar i världssläppet och ger ut den på svenska den 12 oktober.

– Det känns väldigt roligt och spännande att få presentera en helt ny barnbok av J.K. Rowling för de lite yngre läsarna. Julegrisen är en fantasifull och varm berättelse som jag tror att många kommer få glädje av, säger Cecilia Knutsson, publicistisk chef på Rabén & Sjögren, i ett pressmeddelande.


ANNONS


Julegrisen är J.K. Rowlings första barnbok sedan Harry Potter. 2020 återkom författaren till barnböckerna med sagan The Ickabog, som publicerades online gratis för barn i lockdown, och som sedan gavs ut till förmån för välgörenhetsorganisationen Volant, som hjälper särskilt utsatta grupper som drabbats av Covid-19-pandemin. J.K. Rowling ser enligt förlaget mycket fram emot att få återkomma till de unga läsarna med utgivningen av Julegrisen.

Julegrisen beskrivs som ”ett hjärtevärmande bladvändaräventyr om en pojkes kärlek till sitt högt älskade gosedjur. Boken är en helt fristående berättelse, och den vänder sig till barn från sex år och uppåt. En bok för hela familjen att läsa tillsammans, från en av världens främsta historieberättare.” Boken är illustrerad av Jim Field, som vunnit flera priser för sina illustrationer. Omslaget blir officiellt senare i vår, meddelar förlaget.

ANNONS

Hans första bilderbok, Cats Ahoy!, vann the Booktrust Roald Dahl Funny Prize och nominerades till Kate Greenaway-priset. Sedan dess har han illustrerat en lång rad bästsäljande, prisvinnande böcker, till exempel Oi Frog! och The Lion Inside, såväl som kapitelboksserien Björn och Kanin, mellanåldersböcker av David Baddiel och hans egen debut som författare, bilderboken Monsieur Roscoe – On Holiday, en tvåspråkig bok som introducerar läsaren till de första franska orden.

Rowlings Harry Potter har sålt 500 miljoner exemplar

J.K. Rowling behöver knappast en närmare presentation. Hon är författare till de sju Harry Potter-böckerna, som har sålt över 500 miljoner exemplar, översatts till över 80 språk, och blivit åtta filmsuccéer. Hon har även skrivit tre bredvidläsningsböcker för välgörenhet, däribland Fantastiska vidunder och var man hittar dem, som senare blivit en serie filmer. Berättelsen om Harry som vuxen fortsatte i en pjäs, Harry Potter och Det fördömda barnet, som J.K. Rowling skrev tillsammans med pjäsförfattaren Jack Thorne och regissören John Tiffany. Rowling har även en deckarserie skriven under pseudonymen Robert Galbraith.

Redan i maj kommer det en ny Harry Potter-titel på svenska: Harry Potter Magiskt pyssel.

För bokbranschen innebär det att vi kan förvänta oss en storsäljare under två och en halv månad fram till jul. Julegrisen utkommer alltså den 12 oktober 2021 i över tjugo länder:
Brasilien (Rocco), Katalonien (Edicions 62), Danmark (Gyldendal), Finland (Tammi), Frankrike (Gallimard Jeunesse), Tyskland (Carlsen), Grekland (Psichogios Publications), Israel (Books in the Attic & Yedioth Ahronoth Books), Italien (Salani), Japan (SayZanSha), Nederländerna (De Harmonie), Norge (Cappelen Damm), Polen (Media Rodzina), Ryssland (Azbooka-Atticus), Spanien & Latinamerika (Salamandra), Sverige (Rabén & Sjögren), Taiwan (Crown Publishing), Thailand (Nanmeebooks), Turkiet (Yapi Kredi Yayinlari), Storbritannien, Australien, Nya Zeeland, Irland och Indien (Hachette Children’s Group), Ungern (Central Publishing Group Ltd. Animus Books.), USA och Kanada (Scholastic).

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL