Camilla Läckberg (foto: Magnus Ragnvid) och David Baldacci (foto: Alexander James).

Läckberg och Baldacci till Bokmässan 2021

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

David Baldacci, Carin Hjulström, Pascal Engman, Camilla Läckberg och Henrik Fexeus medverkar på deckarfestivalen Crimetime Göteborg 2021.

Sedan fyra år tillbaka arrangeras deckarfestivalen Crimetime på Bokmässan i Göteborg. Bokmässan infaller i år den 23–26 september, och Crimetime under lördagen och söndagen den 25–26 september.

Idag släpps namnen på de fem första medverkande författarna som kommer att vara på plats, och samtliga är aktuella med nya böcker under året: David Baldacci (USA) (Spelaren), Carin Hjulström (Knappt en droppe blod), Pascal Engman (Kokain), Camilla Läckberg och Henrik Fexeus (Box).

– Vi är så stolta över det starka startfältet och programmet som erbjuder inspirerande, aktuella, spännande och engagerande möten med våra allra största spänningsförfattare liksom intressanta nykomlingar. Årets program erbjuder en extra stor spännvidd som vi tror kommer att locka både gamla och nya besökare. Extra roligt i år är att vi har ett antal seminarier som riktar sig mot den stora gruppen som skriver själva, säger Åsa Lindström, programansvarig för Crimetime Göteborg, i ett pressmeddelande.

Varken Carin Hjulström eller David Baldacci har medverkat på Crimetime tidigare. David Baldacci är en av världens mest populära författare vars böcker är översatta till fler än 45 språk och har sålts i mer än 120 miljoner exemplar i över 80 länder. I vår är han aktuell med Spelaren som är den fristående uppföljaren till Skulden, den första delen i den nya serien om krigsveteranen och privatdetektiven Aloysius Archer.

– Jag är överlycklig över att vara en del av Bokmässan i Göteborg 2021, en av de mest prestigefyllda i världen, säger David Baldacci.

Camilla Läckberg och Henrik Fexeus har tillsammans skapat en ny deckartrilogi som handlar om polisen Mina och mentalisten Vincent. Den första delen Box kommer i höst och serien har redan passerat 30 sålda språk.

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.