Läckberg och Baldacci till Bokmässan 2021

Camilla Läckberg (foto: Magnus Ragnvid) och David Baldacci (foto: Alexander James).

David Baldacci, Carin Hjulström, Pascal Engman, Camilla Läckberg och Henrik Fexeus medverkar på deckarfestivalen Crimetime Göteborg 2021.

Sedan fyra år tillbaka arrangeras deckarfestivalen Crimetime på Bokmässan i Göteborg. Bokmässan infaller i år den 23–26 september, och Crimetime under lördagen och söndagen den 25–26 september.

Idag släpps namnen på de fem första medverkande författarna som kommer att vara på plats, och samtliga är aktuella med nya böcker under året: David Baldacci (USA) (Spelaren), Carin Hjulström (Knappt en droppe blod), Pascal Engman (Kokain), Camilla Läckberg och Henrik Fexeus (Box).

– Vi är så stolta över det starka startfältet och programmet som erbjuder inspirerande, aktuella, spännande och engagerande möten med våra allra största spänningsförfattare liksom intressanta nykomlingar. Årets program erbjuder en extra stor spännvidd som vi tror kommer att locka både gamla och nya besökare. Extra roligt i år är att vi har ett antal seminarier som riktar sig mot den stora gruppen som skriver själva, säger Åsa Lindström, programansvarig för Crimetime Göteborg, i ett pressmeddelande.

Varken Carin Hjulström eller David Baldacci har medverkat på Crimetime tidigare. David Baldacci är en av världens mest populära författare vars böcker är översatta till fler än 45 språk och har sålts i mer än 120 miljoner exemplar i över 80 länder. I vår är han aktuell med Spelaren som är den fristående uppföljaren till Skulden, den första delen i den nya serien om krigsveteranen och privatdetektiven Aloysius Archer.

– Jag är överlycklig över att vara en del av Bokmässan i Göteborg 2021, en av de mest prestigefyllda i världen, säger David Baldacci.

Camilla Läckberg och Henrik Fexeus har tillsammans skapat en ny deckartrilogi som handlar om polisen Mina och mentalisten Vincent. Den första delen Box kommer i höst och serien har redan passerat 30 sålda språk.

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL