ANNONS

Magnus Nytell Nextory
Magnus Nytell, Head of Expansion på Nextory. Foto: Pressbild.

Nextory säkrar avtal med storförlaget Aschehoug inför lansering i Norge

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Aschehoug är ett av ”de tre stora” förlagen i Norge. Nu har Nextory säkrat ett avtal med Aschehoug inför lanseringen på den norska marknaden.

Nextory och Aschehoug har kommit överens om att ingå ett distributionsavtal. Nextory hävdar att de därmed efter lansering blir den streamingtjänst som kommer kunna erbjuda norska prenumeranter det största utbudet av ljud- och e-böcker.

– Vi är glada att Aschehoug är med när vi nu snart lanserar i Norge. Aschehoug, med dotterförlaget Oktober, är ett otroligt viktigt förlag med stora författare som Jo Nesbø, Maja Lunde och Linn Ullman. Vi tror också att det är bra för den norska bokbranschen att det kommer in en oberoende prenumerationstjänst; såväl för författare och förlag som för konsumenter, säger Magnus Nytell, Head of Expansion på Nextory, i ett pressmeddelande.

Nextorys plan är att lansera i Norge under årets andra kvartal. Utöver titlar från Aschehoug kommer Nextory-prenumeranter även kunna lyssna på böcker från bland annat Cappelen Damm, Strawberry, Vigmostad & Björke, Kagge, Samlaget och Goliat.

– Vi är mycket nöjda att vi nu också har ett avtal med Nextory och vi ser fram emot att det ska föra ut Aschehougs författare och böcker till ännu fler lyssnare och läsare, säger Åse Ryvarden, förlagsdirektör för litteratur på Aschehoug.

Nextory finns idag i Sverige, Finland, Danmark, Tyskland, Österrike, Schweiz och Nederländerna. Norge blir den åttonde marknaden som boktjänsten lanserar på, och under 2021 finns det även planer på att lansera i flera andra europeiska länder.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var positiv. Som du märkte slapp du betalvägg. Om du har möjlighet får du jättegärna bli Supporter (1 kr/dag) och stötta Boktugg så kan vi fortsätta skriva om böcker och bokbranschen. Det går även att swisha en tjuga eller mer till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL

BROTTSTYCKEN – SÅVITT JAG KOMMER IHÅG

Brottstycken kom till när jag efter ett långt yrkesliv som försvarsadvokat tänkte på alla händelser och episoder som passerat revy under alla år. Jag tänkte på de fantastiska personer jag mött i mitt yrke. Jag ville gärna ge dessa människor den röst de inte fått inför rätta. De tankar de velat ge uttryck för men aldrig fått.

Carl J. Tengström kommer ursprungligen från Finland där han föddes i Åbo. Efter skolgång i Finlands äldsta skola med anor från munktiden flyttade Carl utomlands, först till Freiburg im Breisgau i Sydtyskland,där han läste medicin och senare till Bern i Schweiz och Hamburg i Nordtyskland, där han avslutade sin utlandstid med studier i internationell rätt. Återkommen till Sverige började Carl läsa juridik i Uppsala. Det blev början till hans ”brottsliga” bana. Efter sin aktiva tid som försvarsadvokat är Carl numera verksam som översättare och författare.

Läs mer på författarens hemsida

(...) Läs hela artikeln »