Magnus Nytell Nextory
Magnus Nytell, Head of Expansion på Nextory. Foto: Pressbild.

Nextory säkrar avtal med storförlaget Aschehoug inför lansering i Norge

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Aschehoug är ett av ”de tre stora” förlagen i Norge. Nu har Nextory säkrat ett avtal med Aschehoug inför lanseringen på den norska marknaden.

Nextory och Aschehoug har kommit överens om att ingå ett distributionsavtal. Nextory hävdar att de därmed efter lansering blir den streamingtjänst som kommer kunna erbjuda norska prenumeranter det största utbudet av ljud- och e-böcker.

– Vi är glada att Aschehoug är med när vi nu snart lanserar i Norge. Aschehoug, med dotterförlaget Oktober, är ett otroligt viktigt förlag med stora författare som Jo Nesbø, Maja Lunde och Linn Ullman. Vi tror också att det är bra för den norska bokbranschen att det kommer in en oberoende prenumerationstjänst; såväl för författare och förlag som för konsumenter, säger Magnus Nytell, Head of Expansion på Nextory, i ett pressmeddelande.

Nextorys plan är att lansera i Norge under årets andra kvartal. Utöver titlar från Aschehoug kommer Nextory-prenumeranter även kunna lyssna på böcker från bland annat Cappelen Damm, Strawberry, Vigmostad & Björke, Kagge, Samlaget och Goliat.

– Vi är mycket nöjda att vi nu också har ett avtal med Nextory och vi ser fram emot att det ska föra ut Aschehougs författare och böcker till ännu fler lyssnare och läsare, säger Åse Ryvarden, förlagsdirektör för litteratur på Aschehoug.

Nextory finns idag i Sverige, Finland, Danmark, Tyskland, Österrike, Schweiz och Nederländerna. Norge blir den åttonde marknaden som boktjänsten lanserar på, och under 2021 finns det även planer på att lansera i flera andra europeiska länder.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL