”Game of thrones”-skaparen George RR Martin i ny stor HBO-deal

Författaren George RR Martin fortsätter att utforska "Game of throne"-universum. Arkivbild: Charles Sykes/AP/TT.

George RR Martin har skrivit på ett femårskontrakt värt 350-500 Mkr med strömningsjätten HBO, skriver The Hollywood Reporter.

Skaparen av den framgångsrika bok- och tv-serien ”Game of thrones” kommer därmed att vara personligen involverad i den uppsjö av kommande projekt som på olika sätt tar avstamp från originalhistorien.

Närmast kommer ”House of the dragon” med Olivia Cooke och Matt Smith. Under utveckling finns exempelvis Nymeria-projektet, om krigardrottningen Nymeria, spin-off-historien ”Sea snake” och ”Flea Bottom”, som utspelas i Kings Landings slum.

Förhoppningsvis blir George RR Martin inte för upptagen för att skriva klart mastodontprojektet ”The winds of winter”, som den engelska titeln lyder. Det är den sjätte av sju planerade böcker i ”Game of Thrones”-serien, som paradoxalt nog ännu inte är färdig trots att tv-serien är avslutad, och som han har skrivit på sedan 2011.

Enligt källor till The Hollywood Reporter ska avtalet vara värt ”mid-eight figures” vilket alltså innebär mellan 40 och 60 miljoner dollar – eller 350-500 miljoner svenska kronor.

Text: TT/Boktugg

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL