Jo Nesbø sålt 50 miljoner böcker
Håkon Mosvold Larsen Jo Nesbø har sålt över 50 miljoner böcker. Arkivbild.

Jo Nesbø passerar 50 miljoner sålda böcker

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Den norska deckarförfattaren Jo Nesbø har passerat 50 miljoner sålda böcker i världen, rapporterar hans agentur Salomonsson Agency, enligt Svensk Bokhandel. Böckerna har också blivit översatta till 50 språk.

Han är Norges mest säljande författare, enligt Nora Campbell, ansvarig för skönlitteratur på förlaget Aschehoug.

– Men 50 miljoner böcker över hela världen visar vilken gigant han är även internationellt, säger hon till Bok365.

Jo Nesbø romandebuterade 1997 med Fladdermusmannen (senast nyutgiven 2019 på svenska) och är framför allt känd för sina thrillers om den norske polismannen Harry Hole. I vår kommer han med två nya titlar på sitt norska förlag.

Senaste boken på svenska är Kungariket som imorgon kommer i storpocket.

Text: TT/Boktugg.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL