Författaren Jo Nesbø bojkottar Ryssland

Jo Nesbøs tre kommande böcker kommer inte att ges ut i Ryssland. Arkivbild: Håkon Mosvold Larsen/NTB/TT.

Den norska deckarförfattaren Jo Nesbø meddelar att hans kommande böcker inte kommer att ges ut i Ryssland, skriver VG. Det rör sig i dagsläget om tre titlar, bland annat den nya boken om Nesbøs populäre polishjälte Harry Hole.

– Det här är ingen bojkott av mina många trogna ryska läsare eller av mitt ryska förlag, det är en bojkott mot regimen och det som sker i Ukraina, säger författaren till VG.

Ryssland är ingen liten marknad för författaren. Jo Nesbø har sålt över 1,5 miljoner böcker i Ryssland, meddelar hans agent Niclas Salomonsson, och flertalet av författarens böcker har gått rakt in på förstaplatsen på landets bästsäljarlistor.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.