Andreas Stenbäck ny VD och koncernchef för Volati AB

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Styrelsen i Volati har utsett Andreas Stenbäck till ny VD och koncernchef. Andreas tillträder den 1 maj och efterträder Mårten Andersson som efter sju år begärt att få lämna som VD och i stället fokusera på ordförandeskapet i Volatis två affärsområden Salix och Akademibokhandeln, skriver Volati i ett pressmeddelande.
– Man kan inte överskatta Mårtens betydelse för Volatis framgångsrika resa så här långt. Han har med kraft utvecklat koncernen och lämnar efter sig en mycket bra plattform för fortsatt tillväxt. Vi är väldigt glada över förmånen att få fortsätta jobba med Mårten i hans nya roll som ordförande i Salix och Akademibokhandeln, säger Patrik Wahlén i samma pressmeddelande.
Nyligen meddelade Volati att de avser dela ut Akademibokhandeln till aktieägarna och i praktiken börsnotera bolaget. Huvudägare i Volati (och därmed Akademibokhandeln) är Karl Perlhagen (42,9 %) och Patrik Wahlén (23,9 %) samt Fjärde AP-fonden (6,6 %). Mårten Andersson äger 3,1 %. (Aktieägarstruktur enligt Euroclear Sweden per 31 december 2020.)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL