ANNONS

Andreas Stenbäck ny VD och koncernchef för Volati AB

Styrelsen i Volati har utsett Andreas Stenbäck till ny VD och koncernchef. Andreas tillträder den 1 maj och efterträder Mårten Andersson som efter sju år begärt att få lämna som VD och i stället fokusera på ordförandeskapet i Volatis två affärsområden Salix och Akademibokhandeln, skriver Volati i ett pressmeddelande.
– Man kan inte överskatta Mårtens betydelse för Volatis framgångsrika resa så här långt. Han har med kraft utvecklat koncernen och lämnar efter sig en mycket bra plattform för fortsatt tillväxt. Vi är väldigt glada över förmånen att få fortsätta jobba med Mårten i hans nya roll som ordförande i Salix och Akademibokhandeln, säger Patrik Wahlén i samma pressmeddelande.
Nyligen meddelade Volati att de avser dela ut Akademibokhandeln till aktieägarna och i praktiken börsnotera bolaget. Huvudägare i Volati (och därmed Akademibokhandeln) är Karl Perlhagen (42,9 %) och Patrik Wahlén (23,9 %) samt Fjärde AP-fonden (6,6 %). Mårten Andersson äger 3,1 %. (Aktieägarstruktur enligt Euroclear Sweden per 31 december 2020.)

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL