Brian Jacques Redwall-böcker blir serie på Netflix

Brian Jacques Netflix Redwall
Nu ska Brian Jacques gamla barnboksserie om Redwall bli Netflix-serie. Illustration: iStock. Montage: Boktugg.

Den brittiske barnboksförfattaren Brian Jacques fantasyböcker om klostret Redwall ska bli en film och en tv-serie i Netflix regi, skriver Variety.

Bokserien, vars huvudpersoner är fredsälskande möss och djur som harar och grävlingar, har sålt i över 30 miljoner exemplar världen över.

Filmen ska baseras på den första boken i ”En legend från Redwall”-serien, Slagar den grymme. Sammanlagt finns det 21 böcker och Netflix ska utveckla tv-serien utifrån Martin krigaren, klostret Redwalls grundare.

Det här är första gången som samma företag har rättigheterna till hela Redwall-serien, och den första gången som Brian Jacques verk anpassas för film.

Författaren gick bort 2011.

Boktugg: På svenska var det Bonnier Carlsen som gav ut Redwall-serien mellan 2000 och 2005. Blir det kanske läge att återuppliva den i samband med Netflix-premiären?

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Fotobok där det tysta landskapet ges en röst

Johanna Syrén fångar i denna dokumentära fotobok det moderna lantlivet i en värld i förändring. Genom bilder och berättelser ger hon en inblick i människors liv och deras nära band till naturen och djuren. Skribenten Samantha Ohlanders ger ytterligare perspektiv kring jordbrukets och glesbygdens utmaningar och den betydelse våra gemensamma värderingar har för framtiden. Boken Av jorden tar oss med på en resa genom historien och nutiden och väcker frågor om identitet och ansvar för en mer omsorgsfull och hållbar framtid.