Brian Jacques Redwall-böcker blir serie på Netflix

Brian Jacques Netflix Redwall
Nu ska Brian Jacques gamla barnboksserie om Redwall bli Netflix-serie. Illustration: iStock. Montage: Boktugg.

Den brittiske barnboksförfattaren Brian Jacques fantasyböcker om klostret Redwall ska bli en film och en tv-serie i Netflix regi, skriver Variety.

Bokserien, vars huvudpersoner är fredsälskande möss och djur som harar och grävlingar, har sålt i över 30 miljoner exemplar världen över.

Filmen ska baseras på den första boken i ”En legend från Redwall”-serien, Slagar den grymme. Sammanlagt finns det 21 böcker och Netflix ska utveckla tv-serien utifrån Martin krigaren, klostret Redwalls grundare.

Det här är första gången som samma företag har rättigheterna till hela Redwall-serien, och den första gången som Brian Jacques verk anpassas för film.

Författaren gick bort 2011.

Boktugg: På svenska var det Bonnier Carlsen som gav ut Redwall-serien mellan 2000 och 2005. Blir det kanske läge att återuppliva den i samband med Netflix-premiären?

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.