ANNONS

Brian Jacques Netflix Redwall
Nu ska Brian Jacques gamla barnboksserie om Redwall bli Netflix-serie. Illustration: iStock. Montage: Boktugg.

Brian Jacques Redwall-böcker blir serie på Netflix

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Den brittiske barnboksförfattaren Brian Jacques fantasyböcker om klostret Redwall ska bli en film och en tv-serie i Netflix regi, skriver Variety.

Bokserien, vars huvudpersoner är fredsälskande möss och djur som harar och grävlingar, har sålt i över 30 miljoner exemplar världen över.

Filmen ska baseras på den första boken i ”En legend från Redwall”-serien, Slagar den grymme. Sammanlagt finns det 21 böcker och Netflix ska utveckla tv-serien utifrån Martin krigaren, klostret Redwalls grundare.

Det här är första gången som samma företag har rättigheterna till hela Redwall-serien, och den första gången som Brian Jacques verk anpassas för film.

Författaren gick bort 2011.

Boktugg: På svenska var det Bonnier Carlsen som gav ut Redwall-serien mellan 2000 och 2005. Blir det kanske läge att återuppliva den i samband med Netflix-premiären?

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var positiv. Som du märkte slapp du betalvägg. Om du har möjlighet får du jättegärna bli Supporter (1 kr/dag) och stötta Boktugg så kan vi fortsätta skriva om böcker och bokbranschen. Det går även att swisha en tjuga eller mer.
(Om du redan är Supporter – tack!)

TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL