ANNONS

Stockholms Bokhelg 26–29 augusti 2021 – en enkel och billig bokfestival

Nya litteraturfestivalen Stockholms bokhelg ska äga rum första gången den 26–29 augusti 2021.

Förlaget Kaunitz-Olsson har tagit initiativ till Stockholms bokhelg (26-29 aug) som ska bli en lika enkel som billig bokfestival, fylld av bokprat och läsarmöten. Stockholms förlag håller öppet hus är tanken.

Det var i Förlagspodden som vi först fick höra talas om planerna och redan då hade flera förlag tackat ja till att medverka.

”Hela stan deltar och hela stan är inbjuden. Stockholms förlag håller öppet hus och bjuder in läsare och författare till sina lokaler, var och en utifrån resurser, ork och lust. Bokhandlare, tidningar, tidskrifter och kulturinstitut är självklart också välkomna att delta. Tanken är att fylla Stockholms gator med läshungriga bokvandrare och låta dem möta författare och medarbetare (så långt pandemin tillåter)”, skriver Thomas Olsson i ett mejl.

För 2500 kr (+ moms) får deltagande förlag (och andra aktörer) synas på webben samt i ett fysiskt programblad i form av en stadskarta med arrangörer utmärkta på ena sidan och förlagsinformation på andra. Sista anmälan är 1 mars.

– Stockholms bokhelg handlar ytterst om att vi måste slåss för läskulturen, att få människor att läsa böcker och att vi hela tiden hittar på saker som lyfter upp boken. Böcker är ju väldigt billigt i dag i jämförelse med många andra nöjen, säger Martin Kaunitz till Dagens Nyheter.

Den 1 maj ska ett preliminärt program med alla medverkande presenteras och den 10 augusti spikas det definitiva programmet. Den 26 augusti blir det öppningsmingel på festivalbaren Taverna Brillo som under helgen utöver en bokhelgsmeny även ska bjuda på ”litterära DJ:s, uppläsningar och tillställningar”.

Mer information om Stockholms bokhelg hittar du på:
• Hemsidan www.stockholmsbokhelg.se
• Instagramkontot @stockholmsbokhelg
• Facebooksidan @stockholmsbokhelg

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 7000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt - det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL