ANNONS

Malmö stadsbibliotek
Malmö stadsbibliotek har öppet för ett begränsat antal besökare. Arkivbild: Johan Nilsson/TT.

Karin Linder: ”Biblioteken öppnar igen”

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

De flesta bibliotek kommer att vara öppna innan den 24 januari. Det berättar Karin Linder, generalsekreterare för Svensk biblioteksförening för SVT. 

Före jul meddelande Folkhälsomyndigheten att restriktionerna skärpts och att biblioteken, som beskrevs som ”en icke-nödvändig verksamhet”, skulle stänga.

Men rekommendationen stred mot bibliotekslagen som slår fast att biblioteken är en samhällsviktig verksamhet. Folkhälsomyndigheten tog bort sin skrivning på hemsidan och lämnade till kommunerna att avgöra när man skulle öppna igen.

– Många bibliotek är redan öppna igen och de allra flesta kommer att öppna innan den 24 januari. Många bibliotekschefer har fått arga mejl av invånare som inte förstår varför biblioteken har stängt, säger Karin Linder till SVT.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var positiv. Som du märkte slapp du betalvägg. Om du har möjlighet får du jättegärna bli Supporter (1 kr/dag) och stötta Boktugg så kan vi fortsätta skriva om böcker och bokbranschen. Det går även att swisha en tjuga eller mer.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL