Lars Molin får Redaktörspriset 2020

Redaktören Lars Molin på Norstedts tilldelas Bokbranschens Redaktörspris 2020. Han har tidigare varit verksam som frilansredaktör och översättare och har även drivit eget förlag.
Motiveringen lyder: ”Med sällsynt kreativ känsla för textens form och berättelsens musikalitet mejslar årets pristagare fram det bästa ur ett manus, skönlitteratur såväl som sakprosa. Lars Molins multikompetenta redaktörskap rymmer alla de förtjänster som en författare och ett förlag kan önska.”
Redaktörspriset instiftades år 1994 och delas ut av den ideella branschföreningen Förlagsklubben till en förlagsredaktör som arbetat med verk som givits ut av ett förlag inom Svenska Förläggareföreningen. Priset består av 10 000 kronor samt ett diplom.

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Åttonde boken om Familjen Knyckertz

Nu släpps bok nr 8 i serien om Familjen Knyckertz. Den här berättelsen innehåller husdjurslängtan, en avliden släkting, en papegoja med inte helt rent mjöl i påsen,

Jeanette Bergenstav släpper tredje boken i Sundin-serien

Jeanette Bergenstav kombinerar skickligt psykologiskt djup med nagelbitarspänning i Havsgrav, den tredje boken i den populära serien om frilansjournalisten Jennifer Sundin.

I Bohusläns ytterkant lovar en retreatledare frihet från skuld,