Storytel Original-berättelsen Knutbyflickan ges ut som tryckt bok

Linnéa Kuling har skrivit den självbiografiska berättelsen Knutbyflickan. Foto: Rodrigo Soto/Storytel

Linnéa Kulings självbiografiska berättelse Knutbyflickan är den tionde mest lyssnade ljudboken hos Storytel i år. Nu ges den ut i tryckt format.

När Storytel nyligen släppte sin årstopplista för 2020 var Knutbyflickan av Linnéa Kuling den tionde mest lyssnade ljudboken, trots att den då bara funnits ute i drygt en månad. Nu ges Knutbyflickan ut som fysisk bok i en utökad version.

– Knutbyflickan är vad jag vill kalla en självbiografi 2.0, det är Linnéas egen berättelse, hon berättar den på sitt eget sätt och dessutom med sin egen röst. Det gör det oerhört starkt och svårt att värja sig. Och det är definitivt en anledning till att den här ljudboken har gått så bra. Och fortsätter att göra det! Det här är en självbiografi som kommer att leva länge. Jag är stolt över att vi får vara med och sprida Linnéas viktiga berättelse, säger Annika Seward Jensen, publicistisk chef på Storytel Original.

Direkt efter premiären i oktober seglade Knutbyflickan upp som Storytels mest lyssnade ljudbok, och den är fortfarande den mest populära Storytel Original-titeln i tjänsten.

Det är den ljudbok som flest användare har valt som sin allra första bok att lyssna på, och nästan 5500 användare har betygsatt boken. Ljudboken kommer att översättas och ges ut hos Storytel i Finland och Danmark under 2021.

– Det gör mig väldigt glad att så många blivit berörda och inte kunnat slita sig från boken – även vissa som normalt sett inte gillar att läsa. Och det är nog det som gör mig allra mest glad, att det inte bara är min story som fängslar utan även mitt skrivande. Sedan har flera hört av sig, både från församlingen och andra sammanhang, och berättat att de känner igen sig i min berättelse. Att jag hjälpt dem att sätta ord på vad de själva varit med om. Det betyder enormt mycket att få höra det, säger Linnéa Kuling.

Knutbyflickan är en unik historia om att växa upp i en sekt – berättad ur ett barns perspektiv. Linnéa Kuling kom till Knutby med sina föräldrar när hon var fem år gammal, och familjen blev snabbt en del av en varm gemenskap. Men sakta började livet och den trygga platsen att förändras. Linnéas mamma betraktades som “fel” av församlingens ledare, för henne fanns inte längre något hopp. Om hon älskade sin dotter måste hon lämna henne ifrån sig. Linnéas enda chans till räddning skulle vara att flytta hem till Åsa Waldau, även kallad Kristi brud, och där tjäna hennes dotter.

Linnéa Kuling lämnade sekten 2016. Skrivandet blev en del av hennes arbete för att bearbeta det hon gått igenom, och Knutbyflickan föddes.

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL