David Sundin, författare, komiker och skådespelare. Foto: Stefan Tell

David Sundin gör succé med Boken som inte ville bli läst – följer upp med ljudbok

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

David Sundins barnboksdebut Boken som inte ville bli läst har sålt i mer än 50 000 exemplar på blott tre månader. Nu kommer en ljudbok i samma anda.

Boken som inte ville bli läst, David Sundins debutbok, har legat på topplistorna både i augusti (plats två), september (plats ett) och oktober (plats två). Nu meddelar Bonnier Carlsen att den har sålt i hela 50 000 exemplar.


ANNONS


– Jag har börjat förstå att det här är helt otroliga siffror och det är såklart jättekul, men vad som är långt mer fantastiskt är all den respons jag har fått. Barn och vuxna som kommit närmre varandra genom boken, barn som skrattat, gråtit och framförallt – börjat läsa, säger David Sundin i ett pressmeddelande.

– Jag kan inte minnas när vi senast, om någonsin, sett en debut som detta faktiskt. Och det är väldigt kul att det sker just nu när det debatterats om barns minskande läsning och bokens ställning. Det här är en bok som verkligen är en hyllning till boken och att läsa tillsammans. En bok som inte bara är sanslöst rolig; den är viktig också, säger Mattias Fyrenius, förlagschef och publicistisk chef Bonnier Carlsen.

ANNONS

Nu följer David Sundin upp succén med Ljudboken som inte ville ta slut som släpps den 16 december 2020.

– Det är en ljudbok i samma anda. Som befinner sig i lite samma värld som den fysiska boken. En ljudbok som helt enkelt inte vill ta slut och kommer att … pågå. Och förmedla en massa känslor. Jag är väldigt glad att kunna ge ut den i en tid då många befinner sig hemma – kanske ännu mer just detta år, säger David Sundin.

Boken som inte ville bli läst är illustrerad av Alexis Holmqvist och släpptes i augusti 2020 på Bonnier Carlsen. Den gavs bara ut i tryckt form och finns alltså inte som ljudbok eller ebok. Däremot kommer uppföljaren ut som ljudbok – och då bara som ljudbok.

HJÄLP OSS: Bli en Boktugg Supporter idag. Stödprenumeration från 10 kr/mån

Om David Sundin

David Sundin är före detta copywriter och skribent, numera manusförfattare, komiker och skådespelare. Han har den senaste tiden medverkat i TV-program som Bäst i Test, Sommarskuggan, Melodifestivalen och Framtiden runt hörnet. Han är just nu även aktuell i rollen som Harry i långfilmen Se upp för Jönssonligan.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL