David Sundin

David Sundin är ståupparen, programledaren, manusförfattaren, skådespelaren och komikern som har haft ett finger med i spelet många av Sveriges mest populära TV- och scenproduktioner.

2020 är ett stort år för David Sundin. Han var aktuell som programledare för Melodifestivalen och med en ny säsong av tv-succén Bäst i test. Dessutom blir det efter sommaren långfilmspremiär i Tomas Alfredsons nästa film Se upp för Jönssonligan där han spelar rollen som Harry. I höst släppte han även sin första barnbok Boken som inte ville bli läst. David har även synts i TV-produktioner såsom "Inte OK", "Barncancergalan – Det svenska humorpriset" och "Tror du jag ljuger?".

Efter att ha blivit övertalad av Henrik Schyffert började han 2013 med standup och har sedan dess uppträtt hundratals gånger över hela Sverige. Bland annat i Globen och Scandinavium tillsammans med bland andra Eddie Izzard, Jonas Gardell och Shima Niavarani. Våren 2021 har David premiär med sin första stora egna standup-föreställning Nya Svenska Ord. Med sig tar han nykomponerade ord som han kommer att presentera för sin publik.

David har ett förflutet inom reklambranschen där han jobbat som VD, creative director och styrelseordförande. Han har även jobbat med humor länge, t.ex. med Killinggängets "Spermaharen", Alex & Sigges sketcher samt inslag till TV-program som "Grammisgalan", "Hasselhoff - En svensk talkshow" och "Roast på Berns". Utöver detta är han en hyllad manusförfattare som skrivit manus till bl.a. "Melodifestivalen", "Humorgalan", "Welcome to Sweden", "Världens Barn" och "ELLE-galan".