David Sundin ger ut interaktiv barnbok – släpps bara i tryckt format

David Sundin bok
Programledaren och författaren David Sundin. Foto: Stefan Tell.

Komikern och tv-profilen David Sundin barnboksdebuterar den 1 september med Boken som inte ville bli läst, en humoristisk högläsningshistoria.

David Sundin har skrivit en barnbok av det annorlunda slaget. Den 1 september släpper Bonnier Carlsen Boken som inte ville bli läst, och bokens vilja kommer att märkas på många sätt. Bokstäverna gömmer sig, boken försöker stänga sig och den utsätter den som läser högt för saker som ska få den att lägga ifrån sig boken. I ett stycke har till exempel alla r förvandlats till u, i ett annat stycke används extremt ovanliga ord och vid ett tillfälle förvandlas boken till en ratt som den vuxne tvingas styra med.  

– Jag älskar att läsa för mina barn och har tänkt mycket på hur man kan bjuda in till lite samarbete mellan uppläsaren och lyssnaren. När ett barn väljer att få Boken som inte ville bli läst uppläst för sig tvingas den vuxna att kanske tassa en liten bit utanför sin komfort-zon och bli kreativ, lekfull och att säga saker som kanske annars glöms bort – som till exempel ”jag älskar dig”, säger David Sundin i ett pressmeddelande.

Uppslag från Boken som inte ville bli läst av David Sundin.

Boken som inte ville bli läst är en hyllning till gemenskapen som uppstår vid högläsning. Den är också en hyllning till den fysiska boken som format. Eftersom berättelsen involverar bokens fysiska form kommer den inte att finnas som e-bok eller ljudbok. 

”För att det i de formaten inte går att förmedla samma upplevelse av boken – och för att boken helt enkelt inte vill”, skriver Bonnier Carlsen i pressmeddelandet.

David Sundin är före detta copywriter och skribent, numera manusförfattare, komiker, skådespelare och programledare (senast för Melodifestivalen). Boken som inte ville bli läst speglar att David Sundin definitivt har barnasinnet kvar, något han även visat genom sin medverkan i TV-program som Bäst i Test och Sommarskuggan. I höst är han även aktuell med standup-föreställningen Nya Svenska Ord samt i rollen som Harry i långfilmen Se upp för Jönssonligan.

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

Boken som inte ville bli läst

Boken som inte ville bli läst

  • Förlag: Bonnier Carlsen
  • Format: Klotband
  • Språk: Svenska
  • Utgiven: 2020-08-28
  • ISBN: 9789179750961
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.