ANNONS

Bokhandlareföreningen får 400 000 kronor till projektet Bokbastionen

Bokhandlareföreningen får 400 000 kronor av Kulturrådet till ett projekt som dras igång under 2021. Foto: iStock.

Bokhandlareföreningen har fått 400 000 kr av Kulturrådet i stöd för genomförande av Bokbastionen, ett nytt läsfrämjande initiativ till försvar för bokhandel, litteratur och demokrati.

Den här artikeln är INTE låst.

Hjälp oss att hålla Boktuggs nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg.

KÖP SUPPORTER-PREN fr. 1 kr/dag

Syftet med projektet är att stärka den fysiska bokhandeln som ett socialt rum genom samtal mellan publik och författare, om litteratur och böcker, och om bokhandelns historiska och samtida demokratiska roll, skriver föreningen i ett pressmeddelande.

Coronapandemin har slagit hårt mot många av Sveriges boklådor som fått kämpa för att upprätthålla sin omsättning, inte minst i dessa tider.

”Nu behöver många en återstart för att undvika långtgående negativa konsekvenser. Aktiviteterna inom ramen för Bokbastionen ska präglas av den lokala bokhandelns behov och förutsättningar”, skriver Bokhandlareföreningen.

– Bokhandeln har alltid varit en bastion för demokrati och yttrandefrihet. Vi vill framhålla att det också är aktuellt idag. Därför ska vi inkludera bokhandelshistoria, gärna lokal, och bokhandelsframtid i samtalen, säger Maria Hamrefors, ordförande Bokhandlareföreningen i samma pressmeddelande.

Initiativtagare till Bokbastionen är litteraturproducenten Mats Granberg, som kommer att fungera som projektledare och leda samtalen. Mats Granberg har tidigare erfarenhet som projektledare för Litteraturscen Östergötland respektive Litteraturscen Norrköping.

– Jag ser fram emot att arbeta för Bokhandlareföreningen och den fysiska bokhandeln. Trots att läget är utsatt har den fysiska bokhandeln stora möjligheter att växa och utvecklas. Flera bokhandlare har visat att det med kunskap och kännedom om kunderna går att sälja böcker genom nya initiativ anpassade efter dagens situation, säger Mats Granberg.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 7000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt - det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL