ANNONS

Lydia Sandgrens debutroman Samlade verk såld till tio länder

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Det är svårt att ha missat årets mest uppmärksammade debutförfattare Lydia Sandgren och hennes 700-sidiga opus Samlade verk. Boken som har på hemmaplan hyllats och skapat debatt bland kritikerkåren och blivit nominerad till Augustpriset, är nu även en internationell succé efter att ha sålts till 10 länder.
– Att bli översatt och läst i andra länder känns svindlande, och jag ser mycket fram emot reaktionerna på denna berättelse om mitt lilla hörn av Europa, säger författaren Lydia Sandgren i ett pressmeddelande.
Bonnier Rights upplevde ett starkt internationellt intresse för Sandgrens debut och sålde tidigt boken till både tyska Mare verlag och danska Politikens förlag i fina pre-empts. Kort därefter följde försäljningar till italienska Mondadori och spanska Tres Hermanas, och den senaste försäljningen gick till norska Anne Flotaker på Armada som är en del av Strawberry förlag i Norge (och som Bonnier Books nu köpt 70 % av).
– Böcker av samma kaliber och med lika hög ambitionsnivå som Samlade verk är sällsynta, så vi är överlyckliga att se att Lydia får motta den uppmärksamhet hon förtjänar för sitt magnum opus. Boken har uppenbart erövrat läsarnas hjärtan både på hemmaplan och utomlands, och vi är så stolta över att den nu sålts till ett tionde utländskt förlag i spåren av Augustprisnomineringen, säger Eleonoora Kirk, litterär agent på Bonnier Rights.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var positiv. Som du märkte slapp du betalvägg. Om du har möjlighet får du jättegärna bli Supporter (1 kr/dag) och stötta Boktugg så kan vi fortsätta skriva om böcker och bokbranschen. Det går även att swisha en tjuga eller mer.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL