Lydia Sandgrens debutroman Samlade verk såld till tio länder

Det är svårt att ha missat årets mest uppmärksammade debutförfattare Lydia Sandgren och hennes 700-sidiga opus Samlade verk. Boken som har på hemmaplan hyllats och skapat debatt bland kritikerkåren och blivit nominerad till Augustpriset, är nu även en internationell succé efter att ha sålts till 10 länder.
– Att bli översatt och läst i andra länder känns svindlande, och jag ser mycket fram emot reaktionerna på denna berättelse om mitt lilla hörn av Europa, säger författaren Lydia Sandgren i ett pressmeddelande.
Bonnier Rights upplevde ett starkt internationellt intresse för Sandgrens debut och sålde tidigt boken till både tyska Mare verlag och danska Politikens förlag i fina pre-empts. Kort därefter följde försäljningar till italienska Mondadori och spanska Tres Hermanas, och den senaste försäljningen gick till norska Anne Flotaker på Armada som är en del av Strawberry förlag i Norge (och som Bonnier Books nu köpt 70 % av).
– Böcker av samma kaliber och med lika hög ambitionsnivå som Samlade verk är sällsynta, så vi är överlyckliga att se att Lydia får motta den uppmärksamhet hon förtjänar för sitt magnum opus. Boken har uppenbart erövrat läsarnas hjärtan både på hemmaplan och utomlands, och vi är så stolta över att den nu sålts till ett tionde utländskt förlag i spåren av Augustprisnomineringen, säger Eleonoora Kirk, litterär agent på Bonnier Rights.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL