Lydia Sandgrens Samlade verk såld till brittiska Pushkin Press

Lydia Sandgren. Foto: Emelie Asplund

Augustprisvinnande Samlade verk av debutanten Lydia Sandgren har hittills sålts till fjorton utländska förlag. Senast i raden är de engelska rättigheterna. 

Debutromanen Samlade verk av Lydia Sandgren har sålts av Bonnier Rights till brittiska Pushkin Press. Försäljningen gäller de brittiska rättigheterna, UK + Commonwealth.

– Samlade verk har varit en av de mest omtalade debuterna i Sverige de senaste åren, och jag är exalterad över att fortsätta samtalet när vi ger ut boken i Storbritannien. Lydia Sandgren är en stor talang, och hennes mustiga utvecklingsroman väcker så många frågor om konst, makt och kärlek. Det är en uppslukande, ”zeitgeisty” roman med ett fängslande mysterium, säger Laura Macauley, förläggare på Pushkin Press, i ett pressmeddelande. 

– Som läsare av denna bok kommer att märka har jag ett långt och kärleksfullt förhållande till litteratur och språk. Att Samlade verk skulle komma ut på engelska, detta språkens språk, är en händelse långt bortom min föreställningsförmåga under åren vid skrivbordet. Jag ser mycket fram emot det, säger Lydia Sandgren.

Samlade verk gavs ut av Albert Bonniers förlag i mars 2020, och har sedan dess sålts till fjorton förlag inklusive Pushkin Press i Storbritannien, mare verlag i Tyskland, Mondadori i Italien, Strawberry forlag i Norge och Politiken i Danmark.

Pushkin Press kommer att ge ut boken på engelska hösten 2022. I april 2021 släpps den svenska pocketutgåvan.

Om Lydia Sandgren

Lydia Sandgren är utbildad psykolog verksam i Göteborg, samtidigt som hon skriver på sin nästa roman. Sedan romandebuten är hon också en återkommande och uppskattad krönikör i Göteborgsposten.

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Fotobok där det tysta landskapet ges en röst

Johanna Syrén fångar i denna dokumentära fotobok det moderna lantlivet i en värld i förändring. Genom bilder och berättelser ger hon en inblick i människors liv och deras nära band till naturen och djuren. Skribenten Samantha Ohlanders ger ytterligare perspektiv kring jordbrukets och glesbygdens utmaningar och den betydelse våra gemensamma värderingar har för framtiden. Boken Av jorden tar oss med på en resa genom historien och nutiden och väcker frågor om identitet och ansvar för en mer omsorgsfull och hållbar framtid. 

Kampen för livet – nu som ljudbok.

En klimatkollaps har drabbat jorden med förödande konsekvenser. Fyra personer får det svåraste av uppdrag, att leda ett projekt som ska rädda mänskligheten från att dö ut.

Från dataspel till världar i bokform

Stefan Gadnell – Skaparen av 90-talets spelsuccé och Akvarellkonstnär

Stefan Gadnell, känd som skaparen av det svenska succéspelet BackPacker från 90-talet, är idag en framstående akvarellmålare och författare.