Har du sett serien The Queen's Gambit på Netflix? Snart kan du läsa boken också. Bakgrund: Istock. Omslag: Modernista.

Boken bakom Queen’s Gambit släpps i svensk nyutgåva

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Modernista ger ut boken bakom Netflix succéserie The Queen’s Gambit i december 2020. Boken släpps i alla format och är inläst som ljudbok av Hedda Stiernstedt. 

The Queen’s Gambit gör just nu världssuccé som tv-serie på Netflix, men boken skrevs redan 1983. Året därpå kom den på svenska för första gången. Nu ger Modernista ut den på nytt: The Queen’s Gambit: Boken bakom världssuccén.


ANNONS


Berättelsen handlar om Beth Harmon, som i mitten av 1950-talet tvingas flytta till ett fosterhem i Kentucky, Där upptäcker hon snabbt två sätt att undfly sin omgivning: Att spela schack, och att ta de små gröna tabletter som hon och hennes vänner får varje dag för att hålla sig lugna. Det blir snart uppenbart att Beth är ett underbarn med en exceptionell talang.

– Det är fantastiskt att Walter Tevis mästerliga berättelse har nått en ny publik. För förlaget är det här en drömutgivning, säger Kristofer Andersson, utvecklingschef på Modernista.

Den fysiska boken släpps 1 december och ljudboken två veckor senare. Inläsare är skådespelaren Hedda Stiernstedt, som tidigare i år tilldelades Storytel Awards 2020 för Mats Strandbergs Slutet.

– Det känns såklart superkul att läsa in ett verk som blivit så hyllat, både som bok och nu som tv-serie, säger Hedda Stiernstedt.

ANNONS

Walter Tevis (1928–1984) var en amerikansk författare. Flera av hans romaner har blivit storfilmer – The HustlerThe Color of Money och The Man Who Fell to Earth – och 2020 adapterades hans The Queen’s Gambit som en originalserie från Netflix.

Boken bakom Netflix-serien

The queen's gambit

The queen's gambit

Boken bakom världssuccén!

När Beth Harmon i mitten av 1950-talet tvingas flytta till ett barnhem i Kentucky upptäcker hon snabbt två sätt att undfly sin omgivning: Att spela schack, och att ta de små grönvita piller som hon och de andra barnen får varje dag för att de ska hålla sig lugna.
Det blir snart uppenbart att Beth är ett underbarn med en exceptionell talang. Läs mer »

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

Utgivningar idag: Ett 30-tal titlar däribland Eldbarnet av Elisabeth Berglund och debutromanen Yani av Nora Khalil samt fackboken Undervisa på yrkeshögskolan. En handbok av Mikael Wirén.

🎂 Födelsedagar: Norske författaren Jostein Gaarder är född den 8 augusti 1952 och har på svenska bland annat gett ut Anton och Jonatan, genombrottet Spelkortsmysteriet och inte minst Sofies värld (som översatts till 53 språk och sålts i 26 miljoner exemplar och som blev världens mest sålda bok 1996 och även filmatiserades med Tomas von Brömssen i en av huvudrollerna).

🐱 Många dagar att fira: Internationella orgasmdagen, Internationella kattdagen och Lyckans dag. Några snabba sökningar på Boktugg hittar vi dessa passande titlar: Kattkalender 2023, Åtta små kattungar av Lisen Adbåge och Ulf Nilsson samt Kom du? : alla våra tankar om kvinnlig njutning och (fejkade) orgasmer av Amanda Colldén och Anna Dahlbäck.Damfotbollsboksboom. Efter att Englands damer vunnit EM i fotboll förväntar sig förlag och agenter ett ökat intresse för böcker om damfotboll. ”Spelarna har verkligen slagit igenom. De är odödliga. De kommer att minnas likt 1966 års herrlag”, säger Huw Armstrong, editorial director at Hodder & Stoughton till The Bookseller. Han förväntar sig biografier eller memorarer från flera av de engelska spelarna. En barnbok som kan få ett lyft av EM-succén är How to be a Footballer and Other Sports Jobs av tidigare landslagsspelaren Rachel Yankey.


Uppdateras under dagen …