Boken bakom Queen’s Gambit släpps i svensk nyutgåva

Har du sett serien The Queen's Gambit på Netflix? Snart kan du läsa boken också. Bakgrund: Istock. Omslag: Modernista.

Modernista ger ut boken bakom Netflix succéserie The Queen’s Gambit i december 2020. Boken släpps i alla format och är inläst som ljudbok av Hedda Stiernstedt. 

The Queen’s Gambit gör just nu världssuccé som tv-serie på Netflix, men boken skrevs redan 1983. Året därpå kom den på svenska för första gången. Nu ger Modernista ut den på nytt: The Queen’s Gambit: Boken bakom världssuccén.

Berättelsen handlar om Beth Harmon, som i mitten av 1950-talet tvingas flytta till ett fosterhem i Kentucky, Där upptäcker hon snabbt två sätt att undfly sin omgivning: Att spela schack, och att ta de små gröna tabletter som hon och hennes vänner får varje dag för att hålla sig lugna. Det blir snart uppenbart att Beth är ett underbarn med en exceptionell talang.

– Det är fantastiskt att Walter Tevis mästerliga berättelse har nått en ny publik. För förlaget är det här en drömutgivning, säger Kristofer Andersson, utvecklingschef på Modernista.

Den fysiska boken släpps 1 december och ljudboken två veckor senare. Inläsare är skådespelaren Hedda Stiernstedt, som tidigare i år tilldelades Storytel Awards 2020 för Mats Strandbergs Slutet.

– Det känns såklart superkul att läsa in ett verk som blivit så hyllat, både som bok och nu som tv-serie, säger Hedda Stiernstedt.

Walter Tevis (1928–1984) var en amerikansk författare. Flera av hans romaner har blivit storfilmer – The HustlerThe Color of Money och The Man Who Fell to Earth – och 2020 adapterades hans The Queen’s Gambit som en originalserie från Netflix.

Boken bakom Netflix-serien

The queen's gambit

The queen's gambit

»The Queen's Gambit är en roman som känns levande, är svår att lägga ifrån sig och tycks kunna frälsa nästan vem som helst till schackfantast.« Betyg: 5 av 5 - Moa Olofsson, BTJ

»Att schack kan kännas så nervkittlande endast genom att läsa om det, visar på den otroliga talang författaren har för att skildra spelet. Läs mer »

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Åttonde boken om Familjen Knyckertz

Nu släpps bok nr 8 i serien om Familjen Knyckertz. Den här berättelsen innehåller husdjurslängtan, en avliden släkting, en papegoja med inte helt rent mjöl i påsen,