Har du sett serien The Queen's Gambit på Netflix? Snart kan du läsa boken också. Bakgrund: Istock. Omslag: Modernista.

Boken bakom Queen’s Gambit släpps i svensk nyutgåva

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Modernista ger ut boken bakom Netflix succéserie The Queen’s Gambit i december 2020. Boken släpps i alla format och är inläst som ljudbok av Hedda Stiernstedt. 

The Queen’s Gambit gör just nu världssuccé som tv-serie på Netflix, men boken skrevs redan 1983. Året därpå kom den på svenska för första gången. Nu ger Modernista ut den på nytt: The Queen’s Gambit: Boken bakom världssuccén.


ANNONS


Berättelsen handlar om Beth Harmon, som i mitten av 1950-talet tvingas flytta till ett fosterhem i Kentucky, Där upptäcker hon snabbt två sätt att undfly sin omgivning: Att spela schack, och att ta de små gröna tabletter som hon och hennes vänner får varje dag för att hålla sig lugna. Det blir snart uppenbart att Beth är ett underbarn med en exceptionell talang.

– Det är fantastiskt att Walter Tevis mästerliga berättelse har nått en ny publik. För förlaget är det här en drömutgivning, säger Kristofer Andersson, utvecklingschef på Modernista.

ANNONS

Den fysiska boken släpps 1 december och ljudboken två veckor senare. Inläsare är skådespelaren Hedda Stiernstedt, som tidigare i år tilldelades Storytel Awards 2020 för Mats Strandbergs Slutet.

– Det känns såklart superkul att läsa in ett verk som blivit så hyllat, både som bok och nu som tv-serie, säger Hedda Stiernstedt.

Walter Tevis (1928–1984) var en amerikansk författare. Flera av hans romaner har blivit storfilmer – The HustlerThe Color of Money och The Man Who Fell to Earth – och 2020 adapterades hans The Queen’s Gambit som en originalserie från Netflix.

Boken bakom Netflix-serien

The queen's gambit

The queen's gambit

Boken bakom världssuccén!

När Beth Harmon i mitten av 1950-talet tvingas flytta till ett barnhem i Kentucky upptäcker hon snabbt två sätt att undfly sin omgivning: Att spela schack, och att ta de små grönvita piller som hon och de andra barnen får varje dag för att de ska hålla sig lugna.
Det blir snart uppenbart att Beth är ett underbarn med en exceptionell talang. Läs mer »

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL