ANNONS

Boken bakom Queen’s Gambit släpps i svensk nyutgåva

Har du sett serien The Queen's Gambit på Netflix? Snart kan du läsa boken också. Bakgrund: Istock. Omslag: Modernista.

Modernista ger ut boken bakom Netflix succéserie The Queen’s Gambit i december 2020. Boken släpps i alla format och är inläst som ljudbok av Hedda Stiernstedt. 

Den här artikeln är INTE låst.

Hjälp oss att hålla Boktuggs nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg med ett litet bidrag på 25 kr eller ett större på 500 kr – alternativt valfritt belopp. Vi tar även Swish. Du kan också prenumerera på Insider Basic från 29,16 kr/mån.

The Queen’s Gambit gör just nu världssuccé som tv-serie på Netflix, men boken skrevs redan 1983. Året därpå kom den på svenska för första gången. Nu ger Modernista ut den på nytt: The Queen’s Gambit: Boken bakom världssuccén.

Berättelsen handlar om Beth Harmon, som i mitten av 1950-talet tvingas flytta till ett fosterhem i Kentucky, Där upptäcker hon snabbt två sätt att undfly sin omgivning: Att spela schack, och att ta de små gröna tabletter som hon och hennes vänner får varje dag för att hålla sig lugna. Det blir snart uppenbart att Beth är ett underbarn med en exceptionell talang.

ANNONS

– Det är fantastiskt att Walter Tevis mästerliga berättelse har nått en ny publik. För förlaget är det här en drömutgivning, säger Kristofer Andersson, utvecklingschef på Modernista.

Den fysiska boken släpps 1 december och ljudboken två veckor senare. Inläsare är skådespelaren Hedda Stiernstedt, som tidigare i år tilldelades Storytel Awards 2020 för Mats Strandbergs Slutet.

– Det känns såklart superkul att läsa in ett verk som blivit så hyllat, både som bok och nu som tv-serie, säger Hedda Stiernstedt.

Walter Tevis (1928–1984) var en amerikansk författare. Flera av hans romaner har blivit storfilmer – The HustlerThe Color of Money och The Man Who Fell to Earth – och 2020 adapterades hans The Queen’s Gambit som en originalserie från Netflix.

Boken bakom Netflix-serien

The Queen's Gambit: Boken bakom världssuccén

The Queen's Gambit: Boken bakom världssuccén

Boken bakom världssuccén!

När Beth Harmon som nioåring i mitten av 1950-talet tvingas iväg till ett barnhem upptäcker hon snabbt två sätt att undfly sin omgivning: Att spela schack, och att ta de små gröna tabletter som hon och de andra barnen varje dag får för att de ska hålla sig lugna. Läs mer »

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 6600 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt - det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL