ANNONS

Gaffa vann – men Boktugg en av Sveriges fem bästa kultur- och nöjessajter

Boktugg är en av 100 sajter som finns med på IDG:s topplista över Sveriges 100 bästa sajter och nättjänster.

Vi gratulerar våra kollegor på sajten Gaffa som tog hem utmärkelsen Sveriges bästa kultur- och nöjessajt på IDG:s Topp 100. Boktugg var en av de fem nominerade/finalisterna i kategorin.

Den här artikeln är INTE låst.

Hjälp oss att hålla Boktuggs nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg med ett litet bidrag på 25 kr eller ett större på 500 kr – alternativt valfritt belopp. Vi tar även Swish. Du kan också prenumerera på Insider Basic från 29,16 kr/mån.

Vi har redan tidigare berättat att Boktugg är en av Sveriges 100 bästa sajter 2020. Idag publicerades också kategorilistan och vinnaren.

Tyvärr vann vi inte. Istället fastnade juryn slutligen för sajten Gaffa med denna motivering: ”Gaffa är en musiksajt (och gratistidning) som varit med ett bra tag, sedan 2010 faktiskt. Sedan dess har man matat framför allt de som gillar pop och rock med recensioner, artiklar och nyheter om stora som små akter och artister. En behagligt uppkäftig ton gör Gaffa lättillgänglig oavsett om ditt musikintresse är stort eller går i vågor. Den här vinsten är för lång och trogen tjänst, och för att de faktiskt bara blir bättre och bättre.”

ANNONS

De övriga fem utvalda kultur- och nöjessajterna förutom Boktugg och Gaffa var Hymn (”nätets nördigaste musikmagasin”), podcasts.nu (”enkel och smidig tjänst för såväl poddälskare som nyfikna”) och TVdags (”guidar såväl hemarbetaren som karantänsittaren till bättre tv-program, oavsett om de beskådas på en streamingtjänst eller linjärt”).

Om Boktugg skriver IDG för övrigt: ”Boktugg bevakar bokbranschen, med allt från förlagsinformation, trendspaningar och intervjuer, till runor över bortgångna branschprofiler och författare, samt förstås de senaste nyheterna. Sajten, inklusive det digitala Magasinet Boktugg, är gratis att läsa men det finns även betalt innehåll för de som arbetar inom förlagsbranschen, samt Boktugg Insider med skrivtips för författare. Boktugg fyller en viktig funktion i dagens litteraturvärld, och kommer förhoppningsvis fortsätta göra det i framtiden med.”

Vi tackar ödmjukt (?) för uppmärksamheten och gratulerar Gaffa, samtidigt som det sporrar oss att jobba vidare för att utveckla Boktugg till nästa nivå. Så här långt i november månad är vi på väg mot ett nytt trafikrekord (antal unika besökare på sajten) och antalet prenumeranter på nyhetsbrevet har nyss passerat 6800 personer.

Inom kort kommer vi att presentera en del spännande nyheter kring vårt premiumerbjudande – Insider.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 6600 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt - det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL