ANNONS

Kopierade snoppar mötte personalen på biblioteket i Rydebäck

Biblioteket i Rydebäck tvingas stänga sitt meröppet efter att någon kopierat snoppbilder i torsdags kväll. Foto: iStock.

Allt fler bibliotek erbjuder ”meröppet” på kvällar och helger, men en del besökare missbrukar det. Personalen på Rydebäcks bibliotek möttes en morgon av kopierade snoppbilder. Nu stänger man meröppet i två veckor.

Den här artikeln är INTE låst.

Hjälp oss att hålla Boktuggs nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg.

KÖP SUPPORTER-PREN fr. 1 kr/dag

Många bibliotek råkar ut för skadegörelse under meröppet (förlängda obemannade öppettider), vilket även Rydebäck i Helsingborgs kommun drabbats av.

– Det har hänt upprepade gånger och i veckan har vi haft väktare som ronderat, säger bibliotekschef Catharina Isberg till Helsingborgs Dagblad.

På torsdagskvällen var det någon eller några personer som ”roade” sig med kopiatorn, och på fredagsmorgonen möttes personalen av kopierade snoppbilder upphängda i lokalerna.

– Sånt här ska inte personal och meröppetanvändare behöva mötas av. Nu stänger vi meröppet under två veckor. Tyvärr kommer ju det här att drabba Rydebäcksborna men vi måste komma till rätta med det här, säger Catharina Isberg till HD.

För att komma in på biblioteket under de tider då det inte är personal på plats krävs både lånekort och kod, och man måste vara över 18 år för att registrera sig för att nyttja biblioteket under meröppet.

Biblioteket ska nu undersöka vem som är skyldig och hur de kommit in. En påminnelse om att behandla sitt lånekort som en värdehandling – och inte förvara kort och kod tillsammans.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 7000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt - det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL