Kopierade snoppar mötte personalen på biblioteket i Rydebäck

Biblioteket i Rydebäck tvingas stänga sitt meröppet efter att någon kopierat snoppbilder i torsdags kväll. Foto: iStock.

Allt fler bibliotek erbjuder ”meröppet” på kvällar och helger, men en del besökare missbrukar det. Personalen på Rydebäcks bibliotek möttes en morgon av kopierade snoppbilder. Nu stänger man meröppet i två veckor.

Många bibliotek råkar ut för skadegörelse under meröppet (förlängda obemannade öppettider), vilket även Rydebäck i Helsingborgs kommun drabbats av.

– Det har hänt upprepade gånger och i veckan har vi haft väktare som ronderat, säger bibliotekschef Catharina Isberg till Helsingborgs Dagblad.

På torsdagskvällen var det någon eller några personer som ”roade” sig med kopiatorn, och på fredagsmorgonen möttes personalen av kopierade snoppbilder upphängda i lokalerna.

– Sånt här ska inte personal och meröppetanvändare behöva mötas av. Nu stänger vi meröppet under två veckor. Tyvärr kommer ju det här att drabba Rydebäcksborna men vi måste komma till rätta med det här, säger Catharina Isberg till HD.

För att komma in på biblioteket under de tider då det inte är personal på plats krävs både lånekort och kod, och man måste vara över 18 år för att registrera sig för att nyttja biblioteket under meröppet.

Biblioteket ska nu undersöka vem som är skyldig och hur de kommit in. En påminnelse om att behandla sitt lånekort som en värdehandling – och inte förvara kort och kod tillsammans.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL