Listiga verktyg och program för författare

Vilka verktyg behöver en författare i sitt skrivande? Kanske lite mer digitala än dessa. Men det finns en rad sådana i form av olika program som kan underlätta skrivprocessen på olika sätt. Foto: iStock.

Skrivmaskinen är mer eller mindre historia. Idag skriver de flesta författare på datorn. Men det finns fler program än rena ordbehandlare som en författare kan dra nytta av. Vi har tittat närmare på ett antal verktyg.

Det finns många knep som används av författare för att komma framåt i sitt skrivande. Eller komma till punkt överhuvudtaget. Numera sitter vi inte vid en skrivmaskin där det enda sättet att korrigera var tippex. Eller att riva ut arket och göra en pappersboll av eländet. Vi sitter vid en dator och kan när som helst radera, lägga till eller flytta text dit vi behagar. Även om några av våra ordbehandlare lämnar en del att önska. 

Redan betalande prenumerant? Logga in för att läsa

Annars köp en prenumeration idag – du kan prova en månad för 39 kr.

Varför betalvägg? Knappt 1 % av artiklarna här på Boktugg går att läsa enbart som betalande prenumerant. Det är material som vi vet har ett stort värde för den som jobbar i bokbranschen på ett eller annat sätt. Som prenumerant får du nya utgåvor av Analysbrevet direkt i din inbox och dessutom tillgång till ett växande arkiv.

Inloggad men kan fortfarande inte läsa artikeln? Då har du sannolikt ingen aktiv prenumeration. Kanske har den gått ut för att betalningen fallerat, vilket kan hända när kreditkortet inte längre är giltigt. Kolla dina prenumerationer här.

Ingrid Elfberg

Ingrid Elfberg

Ingrid Elfberg är författare, lektör och frilansskribent. Hon utgör en tredjedel av lektörerna i Storydoktors där hon hjälper andra författare med knutar i deras manus. Har vunnit ett par litterära priser för noveller, hittills gett ut fem thrillers i Göteborgsmiljö och har nya thrillers på gång men nu med Norrlands inland som huvudmiljö.

special@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.