ANNONS

Bokhandlar i Storbritannien tvingas stänga i ny lockdown 5 nov–2 dec

Det är inte bara franska bokhandlare som tvingas stänga butikerna. Den brittiska regeringen beordrar alla butiker i England (som inte fyller grundläggande behov) att stänga från och med torsdag 5 november och fram till 2 december. Det inkluderar bokhandlar, som ändå försökt få ett undantag för att hålla öppet med hänvisning till hur viktiga böcker är.
De brittiska myndigheterna tillåter att butiker håller öppet för avhämtning av beställningar via webbshopar eller telefon, men inte för kunder att gå runt inne i butiken för att leta.
– November har också betydelse, men det som verkligen har betydelse är december. Mycket beror på hur kunderna beter sig och hur de kommer att handla när vi kommer ut ur nedstängningen. Bokhandlar är lyckligt lottade genom att de har en kontakt med sina kunder och vi pratar med dem, så det finns mycket lojalitet för oss att dra nytta av, säger James Daunt, VD för bokhandelskedjan Waterstones till The Bookseller.
Uppdaterat: läsare påpekar att skotska bokhandlar får hålla öppet, enligt beslut av den skotska regeringen.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL