ANNONS

Bokhandlar i Storbritannien tvingas stänga i ny lockdown 5 nov–2 dec

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Det är inte bara franska bokhandlare som tvingas stänga butikerna. Den brittiska regeringen beordrar alla butiker i England (som inte fyller grundläggande behov) att stänga från och med torsdag 5 november och fram till 2 december. Det inkluderar bokhandlar, som ändå försökt få ett undantag för att hålla öppet med hänvisning till hur viktiga böcker är.
De brittiska myndigheterna tillåter att butiker håller öppet för avhämtning av beställningar via webbshopar eller telefon, men inte för kunder att gå runt inne i butiken för att leta.
– November har också betydelse, men det som verkligen har betydelse är december. Mycket beror på hur kunderna beter sig och hur de kommer att handla när vi kommer ut ur nedstängningen. Bokhandlar är lyckligt lottade genom att de har en kontakt med sina kunder och vi pratar med dem, så det finns mycket lojalitet för oss att dra nytta av, säger James Daunt, VD för bokhandelskedjan Waterstones till The Bookseller.
Uppdaterat: läsare påpekar att skotska bokhandlar får hålla öppet, enligt beslut av den skotska regeringen.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var positiv. Som du märkte slapp du betalvägg. Om du har möjlighet får du jättegärna bli Supporter (1 kr/dag) och stötta Boktugg så kan vi fortsätta skriva om böcker och bokbranschen. Det går även att swisha en tjuga eller mer till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL

Drakar, magi och uråldriga hemligheter i ny fantasybok

”Tänk om allt vi någonsin trott på var lögn, tänk om all kunskap vi tror oss ha är baserat på lögner. Tänk om allt vi någonsin tränats för, fostrats för, var lögn.
Skulle du vilja veta det då?”

Drakfödd utspelar sig i det fiktiva Kammanthea där Kejsaren styr den kända världen med järnhand. Till sin hjälp har han sin onda tjänare och en mystisk mörk makt. Rebeller försöker stoppa dem, men de har inte en chans emot det mäktiga Imperiet. Tills en dag en radh’riam återvänder, tillsammans med en drake och uråldriga hemligheter.

Med fantastiska miljöbeskrivningar och karaktärer som nästan går att ta på tar Annie Erixon med oss på en episk resa i en magisk värld. Läs, bara läs.

(...) Läs hela artikeln »