ANNONS

Adam Dahlin blir ny förlagschef och publicistisk chef på Bokförlaget Forum

Adam Dahlin, förlagschef och publicisitisk chef på Bokförlaget Forum. Foto: Pressbild.

Bokförlaget Ester Bonnier skrotas och ska heta Bokförlaget Forum. Adam Dahlin blir förlagschef och publicistisk chef. Samtidigt lämnar Anna-Lena Hernvall som var förlagschef för Bokförlaget Ester Bonnier.

– Mycket i den gemensamma satsningen med Bokförlaget Ester Bonnier har fallit väl ut, men för att skapa tydlighet och de bästa förutsättningarna framåt har vi beslutat om en förändrad ledningsstruktur samt att vi fortsätter arbetet med våra starka och inarbetade förlagsnamn, de namn som hela tiden stått på böckerna, säger Sara Börsvik, vd på Bonnierförlagen. 

”I anpassning till den snabba utvecklingen på bokmarknaden förändrar förlaget ledningsstrukturen. Adam Dahlin driver det fortsatta arbetet i en nyskapad roll som förlagschef och publicistisk chef. Samtidigt försvinner namnet Bokförlaget Ester Bonnier och förlaget går vidare under namnet Bokförlaget Forum”, skriver Bonnierförlagen i ett pressmeddelande. 

Bokförlaget Ester Bonnier som skapades våren 2019 som benämningen på det nya ”storförlaget” inom Bonnierförlagen försvinner alltså och förlaget fortsätter under namnet Bokförlaget Forum. Bonnier Fakta och Lovereads kvarstår som imprints i Bokförlaget Forum. 

– Vi har kommit en bra bit i vår ambition att skapa Sveriges mest attraktiva förlag för breda och populära författarskap. Forums och Bonnier Faktas medarbetare utför ett fantastiskt jobb varje dag. Nu förtydligar vi våra varumärken och vår organisation och kommer då att ta ytterligare ett steg. Vi har en lång historia och det är ett privilegium att ta förlaget in i framtiden, säger Adam Dahlin, förlagschef och publicistisk chef på Bokförlaget Forum. 

Bokförlaget Forum grundades 1944 och kommer med imprints som planerat att ge ut cirka 110 titlar årligen. Förlagsnamnet Bokförlaget Ester Bonnier fasas ut med start omgående. Anna-Lena Hernvall, som hade rollen som förlagschef på Bokförlaget Ester Bonnier, lämnar Bonnierförlagen. 

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 7000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt - det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL