ANNONS

Adam Dahlin, förlagschef och publicisitisk chef på Bokförlaget Forum. Foto: Pressbild.

Adam Dahlin blir ny förlagschef och publicistisk chef på Bokförlaget Forum

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Bokförlaget Ester Bonnier skrotas och ska heta Bokförlaget Forum. Adam Dahlin blir förlagschef och publicistisk chef. Samtidigt lämnar Anna-Lena Hernvall som var förlagschef för Bokförlaget Ester Bonnier.

– Mycket i den gemensamma satsningen med Bokförlaget Ester Bonnier har fallit väl ut, men för att skapa tydlighet och de bästa förutsättningarna framåt har vi beslutat om en förändrad ledningsstruktur samt att vi fortsätter arbetet med våra starka och inarbetade förlagsnamn, de namn som hela tiden stått på böckerna, säger Sara Börsvik, vd på Bonnierförlagen. 

”I anpassning till den snabba utvecklingen på bokmarknaden förändrar förlaget ledningsstrukturen. Adam Dahlin driver det fortsatta arbetet i en nyskapad roll som förlagschef och publicistisk chef. Samtidigt försvinner namnet Bokförlaget Ester Bonnier och förlaget går vidare under namnet Bokförlaget Forum”, skriver Bonnierförlagen i ett pressmeddelande. 

Bokförlaget Ester Bonnier som skapades våren 2019 som benämningen på det nya ”storförlaget” inom Bonnierförlagen försvinner alltså och förlaget fortsätter under namnet Bokförlaget Forum. Bonnier Fakta och Lovereads kvarstår som imprints i Bokförlaget Forum. 

– Vi har kommit en bra bit i vår ambition att skapa Sveriges mest attraktiva förlag för breda och populära författarskap. Forums och Bonnier Faktas medarbetare utför ett fantastiskt jobb varje dag. Nu förtydligar vi våra varumärken och vår organisation och kommer då att ta ytterligare ett steg. Vi har en lång historia och det är ett privilegium att ta förlaget in i framtiden, säger Adam Dahlin, förlagschef och publicistisk chef på Bokförlaget Forum. 

Bokförlaget Forum grundades 1944 och kommer med imprints som planerat att ge ut cirka 110 titlar årligen. Förlagsnamnet Bokförlaget Ester Bonnier fasas ut med start omgående. Anna-Lena Hernvall, som hade rollen som förlagschef på Bokförlaget Ester Bonnier, lämnar Bonnierförlagen. 

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var positiv. Som du märkte slapp du betalvägg. Om du har möjlighet får du jättegärna bli Supporter (1 kr/dag) och stötta Boktugg så kan vi fortsätta skriva om böcker och bokbranschen. Det går även att swisha en tjuga eller mer till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL

InnebandyPiraterna 6

Ny bok i succéserien InnebandyPiraterna

Äntligen kan du läsa fortsättningen på den spännande serien InnebandyPiraterna. Efter flera års väntan har den sjätte boken släppts och under hösten 2021 kommer även bok sju och åtta som tillsammans utgör en trilogi som avslutar serien.

Den första boken i serien InnebandyPiraterna släpptes 2009 och blev en bästsäljare bland innebandyspelare och andra idrottsintresserade ungdomar. Den och efterföljande fyra böcker har sedan dess sålts i över 15 000 exemplar.

Idrottsromanerna – som främst läses av barn och ungdomar mellan 10 och 16 år – följer ett svenskt lag på den globala (fiktiva) proffstouren Floorball World Tour. Läsarna får uppleva spännande äventyr både på och utanför plan.

Författaren och journalisten Sölve Dahlgren har följt innebandyn sedan början av 1990-talet och i den här bokserien låter han fantasin flöda och ger en bild av vad som skulle kunna hända om någon bestämde sig för att förvandla innebandyn till en av de allra största sporterna.

Skaffa ditt exemplar av InnebandyPiraterna #6 redan idag.

(...) Läs hela artikeln »