ANNONS

Ester Bonnier och Gustav Johansson lanserar vegansk receptapp

Gustav Johansson, matbloggare och kokboksförfattare. Foto: Simon Bajada

Tillsammans med Gustav Johansson, som driver den veganska matbloggen Jävligt gott, och appföretaget Filibaba lanserar förlaget Ester Bonnier appen Vegansk husmanskost.

Appen är baserad på Gustav Johanssons bok Vegansk husmanskost (släpptes i augusti 2019 på Bonnier Fakta) och innehåller recept från boken, på både svenska och engelska, samt information om näringsvärden och klimatpåverkan för vardera recept. 

Den här artikeln är INTE låst.

Hjälp oss gärna att hålla Boktuggs nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Bli en INSIDER från 96 öre per dag. Du kan också ge ett bidrag på 25 kr eller kanske 500 kr. Eller helt valfritt belopp. Vi tar även Swish

– Målet med ompaketeringen är dels att nå en ny publik som vanligtvis inte köper fysiska kokböcker, dels att ta vara på de fördelar som finns i det digitala formatet. I en kokboksapp kan man dessutom enkelt uppdatera recept eller lägga till fler och hålla innehållet levande länge, säger Per Lilja, designansvarig på Ester Bonnier, i ett pressmeddelande. 

Ester Bonnier har tidigare testat att addera digitala produkter till böckerna PREPP och Rock ’n’ roll circus.

ANNONS

– Det här är första gången vi gör en förlängning av en kokbok som app. För oss är det viktigt att testa nya sätt att paketera våra författares unika innehåll på, för att addera mervärde till både författarna och deras läsare, säger Anna-Lena Hernvall, förlagschef på Ester Bonnier.

Appen är till iOs och kostar 50 kronor. Den innehåller till att börja med de två kapitlen Vardagsmat och Husmansklassiker samt ett nytt kapitel med tillbehör och såser som har lyfts ut ur de större recepten för att göra dem enklare att hitta. Senare i vår släpps ytterligare ett kapitel om Högtidsmat.

Gustav Johansson driver Sveriges största veganska matblogg Jävligt gott, och har tidigare skrivit kokböckerna Jävligt god BBQ, Jävligt God Husman : klassiska recept goes vego och medverkat iVego i världsklass : hållbar mat för en aktiv livsstil.


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel, via smidig kortbetalning25 kr eller 150 kr eller välj annat belopp. Du kan även swisha till 123-483 18 71klicka här för QR-kod. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
Är du författare eller jobbar i branschen? Då ska du prenumerera på INSIDER Basic eller Business och läsa Skrivtugg och Analysbrevet.
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Bolaget bakom appen Bookself går i konkurs

I oktober 2019 berättade Boktugg om appen Bookself som tänkte utmana Amazonägda Goodreads med en social bokapp. På kort tid fick de tusentals användare, men uppenbarligen lyckades de inte få intäkter – eller kanske framför allt riskkapital i väntan på det. Di Digital rapporterar att grundarna lämnat in en konkursansökan förra veckan. 2019 omsatte bolaget endast 72 000 kronor och gjorde en förlust på drygt en miljon kronor. Förebilderna för Bookself var kinesiska sociala läsappar.

Läs hela artikeln »