ANNONS

Ester Bonnier och Gustav Johansson lanserar vegansk receptapp

Gustav Johansson, matbloggare och kokboksförfattare. Foto: Simon Bajada

Tillsammans med Gustav Johansson, som driver den veganska matbloggen Jävligt gott, och appföretaget Filibaba lanserar förlaget Ester Bonnier appen Vegansk husmanskost.

Den här artikeln är INTE låst.

Hjälp oss att hålla Boktuggs nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg med ett litet bidrag på 25 kr eller ett större på 500 kr – alternativt valfritt belopp. Vi tar även Swish. Du kan också prenumerera på Insider Basic från 29,16 kr/mån.

Appen är baserad på Gustav Johanssons bok Vegansk husmanskost (släpptes i augusti 2019 på Bonnier Fakta) och innehåller recept från boken, på både svenska och engelska, samt information om näringsvärden och klimatpåverkan för vardera recept. 

– Målet med ompaketeringen är dels att nå en ny publik som vanligtvis inte köper fysiska kokböcker, dels att ta vara på de fördelar som finns i det digitala formatet. I en kokboksapp kan man dessutom enkelt uppdatera recept eller lägga till fler och hålla innehållet levande länge, säger Per Lilja, designansvarig på Ester Bonnier, i ett pressmeddelande. 

Ester Bonnier har tidigare testat att addera digitala produkter till böckerna PREPP och Rock ’n’ roll circus.

– Det här är första gången vi gör en förlängning av en kokbok som app. För oss är det viktigt att testa nya sätt att paketera våra författares unika innehåll på, för att addera mervärde till både författarna och deras läsare, säger Anna-Lena Hernvall, förlagschef på Ester Bonnier.

Appen är till iOs och kostar 50 kronor. Den innehåller till att börja med de två kapitlen Vardagsmat och Husmansklassiker samt ett nytt kapitel med tillbehör och såser som har lyfts ut ur de större recepten för att göra dem enklare att hitta. Senare i vår släpps ytterligare ett kapitel om Högtidsmat.

Gustav Johansson driver Sveriges största veganska matblogg Jävligt gott, och har tidigare skrivit kokböckerna Jävligt god BBQ, Jävligt God Husman : klassiska recept goes vego och medverkat iVego i världsklass : hållbar mat för en aktiv livsstil.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 6600 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt - det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL