ANNONS

Ester Bonnier och Gustav Johansson lanserar vegansk receptapp

Gustav Johansson, matbloggare och kokboksförfattare. Foto: Simon Bajada

Tillsammans med Gustav Johansson, som driver den veganska matbloggen Jävligt gott, och appföretaget Filibaba lanserar förlaget Ester Bonnier appen Vegansk husmanskost.

Appen är baserad på Gustav Johanssons bok Vegansk husmanskost (släpptes i augusti 2019 på Bonnier Fakta) och innehåller recept från boken, på både svenska och engelska, samt information om näringsvärden och klimatpåverkan för vardera recept. 

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Köp en stödprenumeration och bli en Boktugg INSIDER. Avsluta när du vill.

35 kr/mån 350 kr/år
Eller valfritt engångsbelopp via Swish.

– Målet med ompaketeringen är dels att nå en ny publik som vanligtvis inte köper fysiska kokböcker, dels att ta vara på de fördelar som finns i det digitala formatet. I en kokboksapp kan man dessutom enkelt uppdatera recept eller lägga till fler och hålla innehållet levande länge, säger Per Lilja, designansvarig på Ester Bonnier, i ett pressmeddelande. 

Ester Bonnier har tidigare testat att addera digitala produkter till böckerna PREPP och Rock ’n’ roll circus.

– Det här är första gången vi gör en förlängning av en kokbok som app. För oss är det viktigt att testa nya sätt att paketera våra författares unika innehåll på, för att addera mervärde till både författarna och deras läsare, säger Anna-Lena Hernvall, förlagschef på Ester Bonnier.

Appen är till iOs och kostar 50 kronor. Den innehåller till att börja med de två kapitlen Vardagsmat och Husmansklassiker samt ett nytt kapitel med tillbehör och såser som har lyfts ut ur de större recepten för att göra dem enklare att hitta. Senare i vår släpps ytterligare ett kapitel om Högtidsmat.

ANNONS

Gustav Johansson driver Sveriges största veganska matblogg Jävligt gott, och har tidigare skrivit kokböckerna Jävligt god BBQ, Jävligt God Husman : klassiska recept goes vego och medverkat iVego i världsklass : hållbar mat för en aktiv livsstil.


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en stödprenumeration för att du läser varje vecka. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
35 kr/mån 350 kr/år

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se