fbpx

Bonniers nya förlagssatsning uppkallas efter Ester Bonnier

Anna-Lena Hernvall och Adam Dahlin. Fotograf: Naima Jåma

Bokförlaget Ester Bonnier blir namnet på Bonnierförlagens nya förlag där varumärkena Bonnier Fakta, Forum, Lovereads, Bonnier Brands och Brillbee ingår.

Bokförlaget Ester Bonnier bildades formellt i april 2019 då dryga 30 medarbetare flyttade samman i gemensamma lokaler i förlagshuset på Sveavägen, skriver Bonnierförlagen i ett pressmeddelande.

Förlaget ger ut fack- och skönlitteratur för vuxna och producerar även produkter och onlinekurser knutna till böcker och författare.

ANNONS

– Vi är stolta över att presentera Bokförlaget Ester Bonnier. Ester var hustru till Bonniersläktens första bokhandlare och förläggare, Gerhard Bonnier, och mor till deras 11 barn. Att lyfta fram hennes namn blir en hommage till kvinnan som var med och lade grunden till förlagshuset och ett sätt att knyta ihop det nya moderna förlaget med Bonnierförlagens historia, säger Anna-Lena Hernvall, förlagschef på Bokförlaget Ester Bonnier i samma pressmeddelande.

Utgivningen består av cirka 110 boktitlar per år, både svensk och översatt skönlitteratur respektive facklitteratur.

– Vårt mål är att vara Sveriges modernaste förlag där författarnas möjligheter att nå ut och utvecklas ständigt står i fokus, säger Adam Dahlin, litterär chef, i pressmeddelandet.

Inom Bokförlaget Ester Bonnier finns förlagsvarumärkena Bonnier Fakta, Forum och Lovereads samt verksamheterna Bonnier Brands och Brillbee.
❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Stäng meny