ANNONS

Bonniers nya förlagssatsning uppkallas efter Ester Bonnier

Anna-Lena Hernvall och Adam Dahlin. Fotograf: Naima Jåma

Bokförlaget Ester Bonnier blir namnet på Bonnierförlagens nya förlag där varumärkena Bonnier Fakta, Forum, Lovereads, Bonnier Brands och Brillbee ingår.

Bokförlaget Ester Bonnier bildades formellt i april 2019 då dryga 30 medarbetare flyttade samman i gemensamma lokaler i förlagshuset på Sveavägen, skriver Bonnierförlagen i ett pressmeddelande.

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Antingen köp en prenumeration på Boktugg INSIDER Basic eller Insider Business. Eller gör en engångsdonation via Swish eller kort.

25 kr 50 kr 75 kr 150 kr 500 kr Annat Swish

Förlaget ger ut fack- och skönlitteratur för vuxna och producerar även produkter och onlinekurser knutna till böcker och författare.

– Vi är stolta över att presentera Bokförlaget Ester Bonnier. Ester var hustru till Bonniersläktens första bokhandlare och förläggare, Gerhard Bonnier, och mor till deras 11 barn. Att lyfta fram hennes namn blir en hommage till kvinnan som var med och lade grunden till förlagshuset och ett sätt att knyta ihop det nya moderna förlaget med Bonnierförlagens historia, säger Anna-Lena Hernvall, förlagschef på Bokförlaget Ester Bonnier i samma pressmeddelande.

Utgivningen består av cirka 110 boktitlar per år, både svensk och översatt skönlitteratur respektive facklitteratur.

– Vårt mål är att vara Sveriges modernaste förlag där författarnas möjligheter att nå ut och utvecklas ständigt står i fokus, säger Adam Dahlin, litterär chef, i pressmeddelandet.

ANNONS

Inom Bokförlaget Ester Bonnier finns förlagsvarumärkena Bonnier Fakta, Forum och Lovereads samt verksamheterna Bonnier Brands och Brillbee.


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en Insider-prenumeration för dig som är författare eller jobbar i branschen. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
Antingen köp en prenumeration på Boktugg INSIDER Basic eller Insider Business. Eller gör en engångsdonation via Swish eller kort.
25 kr 50 kr 75 kr 150 kr 500 kr Annat Swish

Om du har bråttom:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se