Bryan Stevenson får Right Livelihood-priset 2020

Författaren och advokaten Bryan Stevenson tilldelas årets Right Livelihood-pris för arbetet med att reformera USA:s straffrättsliga system och för att ha gått till botten med den historiska rasismen i USA.
Bryan Stevenson har skrivit boken Riggad Sanning (Libris, 2019) som låg till grund för spelfilmen Just Mercy som hade Sverigepremiär i januari i år. Det finns även en HBO-dokumentär om honom och hans arbete: True Justice: Bryan Stevenson’s fight for equality.
Bryan Stevenson delar Right Livelihood-priset med Nasrin Soutodeh, Lottie Cunningham Wren och Ales Bialiatski. Priset beskrivs som det alternativa fredspriset och går till modiga personer som löser globala problem.

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Jeanette Bergenstav släpper tredje boken i Sundin-serien

Jeanette Bergenstav kombinerar skickligt psykologiskt djup med nagelbitarspänning i Havsgrav, den tredje boken i den populära serien om frilansjournalisten Jennifer Sundin.

I Bohusläns ytterkant lovar en retreatledare frihet från skuld,