ANNONS

Bryan Stevenson får Right Livelihood-priset 2020

Författaren och advokaten Bryan Stevenson tilldelas årets Right Livelihood-pris för arbetet med att reformera USA:s straffrättsliga system och för att ha gått till botten med den historiska rasismen i USA.
Bryan Stevenson har skrivit boken Riggad Sanning (Libris, 2019) som låg till grund för spelfilmen Just Mercy som hade Sverigepremiär i januari i år. Det finns även en HBO-dokumentär om honom och hans arbete: True Justice: Bryan Stevenson’s fight for equality.
Bryan Stevenson delar Right Livelihood-priset med Nasrin Soutodeh, Lottie Cunningham Wren och Ales Bialiatski. Priset beskrivs som det alternativa fredspriset och går till modiga personer som löser globala problem.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL