Kulturminister Amanda Lind. Foto: Fredrik Hjerling

Bokmässan Play invigs av kulturminister Amanda Lind

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Imorgon den 24 september drar Bokmässan 2020 igång, och till och med söndag sänds över 150 digitala programpunkter. Invigningen startar torsdag kl 08.45.

Bokmässan blir inte alls som vanligt i år, men ändå ett spännande arrangemang och för ovanlighetens skull är det gratis att lyssna på alla seminarier.

Imorgon, torsdag 24 september, invigs Bokmässan Play med ett tal av kulturminister Amanda Lind. Invigningen startar kl 08.45 och sänds från Fotografiska i Stockholm, i programspåret Demokratin.

– Jag är mycket glad att få inviga den digitala bokfest som Bokmässan är i år. Böcker är en av de starkaste symbolerna vi har för yttrandefrihet och demokrati. När människor i samhället får tillgång till fler perspektiv, till olika röster och uttryck, får vi ett rikare kulturliv och ett starkare samhälle, säger Amanda Lind, kultur- och demokratiminister.

Därefter följer en kavalkad av över 150 studiosamtal som sänds via Bokmässan Play, och flera externa scenarrangörer, som normalt sett brukar medverka på mässgolvet, förstärker programmet ytterligare.

– Vi välkomnar alla tittare och läsare till en play-tjänst, en guldgruva av både direktsända och förinspelade författarsamtal. Det är ett program som är skapat utifrån den starka svenska utgivningen som vi alla ska vara stolta över, kryddat med internationell stjärnglans. Jag hoppas att så många som möjligt tar del av samtalen, inspireras till läsning och upptäcker litteraturens magiska värld genom nya berättelser och romaner, säger Frida Edman, ansvarig för Bokmässan i Göteborg.

Bokmässan Play pågår 24–27 september. Hela evenemanget är gratis för tittarna och nås via bokmassan.se. Eftersom sändningarna även går att titta på i efterhand behöver man för första gången inte välja bort något i Bokmässans programutbud. Samtalen direktsänds och spelas in utan närvaro av publik från flera olika studios, bland annat på Fotografiska i Stockholm, på Svenska Mässan i Göteborg, i Malmö och i New York.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL