ANNONS

Egmont: Ökat intresse för tecknade serier i bokform

Egmont ser en ökad efterfrågan på tecknade serier i bokformat.

Egmont satsar på fler kvalitetsserier i bokformat. Bland höstens nyheter finns en fransk succéserie och två svenska kultserier. Dessutom de första två volymerna av Kalle Anka-tecknaren Don Rosas exklusiva bokserie ”Don Rosa-biblioteket”.

Under de senaste två åren har Egmont mer än fördubblat sitt utbud av tecknade serier i bokformat, skriver förlageti ett pressmeddelande. Bakgrunden är ett växande läsarintresse och ett ökat utbud av nya serier.

– Vi upplever ett stort sug efter serieböcker just nu. Både från unga och vuxna läsare, och både efter nytt och klassiskt innehåll. Vi ser också en tydlig trend i att det kommer allt fler serier skapade av kvinnliga kreatörer och med kvinnliga karaktärer i huvudrollerna. Det är en väldigt positiv utveckling och har bidragit till att ytterligare bredda och höja kvaliteten på vårt starka serieutbud, säger Ulf Nilsson, affärsområdeschef på Egmont, i samma pressmeddelande.

ANNONS

En av titlarna är Norrsken 2: Vikingarna och Oraklet – av Malin Falch, den norska succéserie som Boktugg redan berättat om. En annan är Fröken Bengalore av Xavier Dorison och Félix Dele är den första delen av fyra i serien om Djurslottet. Handlingen är löst baserad på George Orwells roman Djurfarmen från 1945 och är bitvis skrämmande aktuell.

Don Rosa får egen serie lyxiga samlarböcker

Don Rosa är idag världens mest hyllade Kalle Anka-tecknare. Som barn inspirerades han av Carl Barks klassiska äventyr och idag är Rosas egna serier älskade av stora som små. Don Rosa-biblioteket samlar alla Rosas Disneyserier i totalt tio böcker, kompletterade med ett fylligt extramaterial. Alla serier är noggrant restaurerade efter Rosas egna färganvisningar och all dialog är granskad för att ligga så nära Rosas originaldialog som möjligt.

Don Rosa-biblioteket 1: Solens ros släpps den 25 september och Don Rosa-biblioteket 2: Åter till avskyvärld kommer den 8 december. De 200-sidiga böckerna är prissatta för samlare. Efterfrågan lär finnas, vi minns alla de långa signeringsköerna på Bokmässan i Göteborg då Don Rosa gästat Egmonts monter.

TIPS: Senaste numret av Magasinet Boktugg ute nu!

Hitta alla tidigare utgåvor av Magasinet här!

Åsa-Nisse: Nu blåser vi fjärsman – av Pidde Andersson och Patrik Norrman är en samling med nyskrivna (från 2016 och framåt) äventyr med den klassiska svenska karaktären men med en modern prägel.

Patrik Norrman är också tecknaren bakom Bacon & Egg: Serverat och klart som släpps i en tjock seriebok.

Andra titlar från Egmonts bland serieböckerna i höst är Silas Corey 1 och Silas Corey 2 av Fabien Nury och Pierre Alary, Sorceline 3 : Mitt hjärta söker svar av Sylvia Douyé och Paola Antist samt Glaskulans värld 1 och 2: Resan till Pandoria och Cyprians hemlighet av Carbone och Gijé som gjort succé i Frankrike.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 6400 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt – det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se