fbpx

Kalle Ankas Pocket jubilerar med utgåva nummer 500

Den allra första utgåvan av Kalle Ankas pocket från 1968, och nummer 500 från 2020. Foto: Jonas Lidheimer/Egmont Publishing

Kalle Ankas Pocket är en av Sveriges allra mest lästa pocketserier genom tiderna. Nu släpps den 500:e utgåvan av serien som varit igång sedan 1968.

– Vi är väldigt stolta och glada över att ha lyckats hålla liv i Kalle Ankas Pocket under så lång tid. Det har trots allt gått över 50 år sedan den allra första pocketen släpptes. Nyckeln till framgång tror vi dels har varit att vi hela tiden strävat efter att utveckla nytt innehåll och nya pocketvarianter. Dels är pocketen i sig ett attraktivt format som erbjuder mycket lustfylld läsning för pengarna. Dessutom har pocketen alltid varit ett populärt resesällskap, inte minst på tåget och i sommarstugan, säger Jonas Lidheimer, PR- och informationsansvarig på Egmont Publishing.

Den allra första pocketen, Tuff till tusen miljarder, släpptes sommaren 1968 och under de senaste tre decennierna har Kalle Ankas pocket kommit ut med 13 utgåvor varje år. Fram till och med nr 77 (1987) var endast vartannat uppslag i färg.

ANNONS

Som en del i firandet av nummer 500 släpper Egmont även en specialpocket, Kalle Ankas Pocket DeLuxe, som innehåller de allra bästa, och noggrant utvalda, äventyren från Kalle Ankas Pocket.

Kalle Ankas Pocket DeLuxe : de bästa äventyren ur Kalle Ankas Pocket

Kalle Ankas Pocket DeLuxe : de bästa äventyren ur Kalle Ankas Pocket

Kalle Ankas Pocket har utkommit i över 50 år och med över 500 utgåvor. Denna kärleksfullt hopsnickrade samlingsvolym bjuder på ett urval av de bästa, mest briljanta, mest spännande och underhållande serier som Kalle Ankas Pocket bjudit svenska barn och vuxna på. Läs mer »

Det finns ingen samlad statistik över hur många exemplar pocketserien har sålt genom tiderna, men det rör sig säkerligen om miljontals.

– Kalle Ankas Pocket är en av våra mest klassiska produkter och står sig fortfarande stark, även om vi under de senaste åren märkt av det generellt minskade läsintresset bland barn och unga. Det är en produkt som vi har fortsatt stark tro på och satsar en hel del på när det kommer till nyutveckling. Idag erbjuder vi flera olika pocketar som kretsar kring olika teman, som Kalle Ankas Pocket Special, Ankeborgs samlarpocket och Kalles Deckarpocket som släpps nu i år, säger Jonas.

Har du någon gissning kring uppdelningen mellan unga och vuxna läsare?
– I grova drag så är merparten av pocketläsarna yngre, uppskattningsvis är cirka två tredjedelar mellan 10 och 15 år, och en större andel pojkar än flickor. En kul kuriosa är att hos våra yngre prenumeranter så läses pocketarna ofta även av papporna i familjen, säger Jonas.
❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Stäng meny