Kalle Anka fyller 90 år den 9 juni 2024

Aktuell jubileumstidning och jubileumsbok med Kalle Anka. Pressbild.

🦆 Ankfest. Sedan filmdebuten den 9 juni 1934 i ”Den kloka hönan” har Kalle Anka vuxit till att bli en ikonisk och djupt älskad figur, världen över. Han fyller alltså 90 år den 9 juni. Det firas med en tecknad specialserie i Kalle Anka & Co (som är Sveriges äldsta fortlöpande serietidning – drygt 50 000 serier med Kalle har skapats de senaste nio decennierna.). En exklusiv jubileumsbok, Kalle Anka 90 år, finns redan ute. Slutligen släpps den helt nyproducerad kortfilmen DIY Duck på Disney+.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Kampen för livet – nu som ljudbok.

En klimatkollaps har drabbat jorden med förödande konsekvenser. Fyra personer får det svåraste av uppdrag, att leda ett projekt som ska rädda mänskligheten från att dö ut.

Tre familjers vardagsliv och reflektioner på ett krig i Europa.

Boken ”Utan ord ingen mening” skildrar tre familjers vardagsliv och deras reflektioner på det nya världsläget. Deras frustation riktar sig mot Putin, hur han från ett rikt och i stort sätt relativt gott förhållande med västvärlden raserar Rysslands kommunikation med Europa och USA genom sitt anfallskrig mot Ukraina.

Gnistrande intelligent om kärlek och vänskap

Irländska Caroline O’Donoghue har jämförts med Sally Rooney och driver prisbelönta podden Sentimental Garbage. Hon skrev Kapitlet Rachel för att muntra upp sig själv under pandemin. Resultatet blev en roman som tagit henne en bra bit på vägen mot litterär stjärnstatus.