ANNONS

Nu släpps bok två i serieäventyret Norrsken av Malin Falch – kan bli film

Norska serieskaparen Malin Falch har skrivit och tecknat fantasyserien Norrsken. Foto: Pressbild/Egmont Publishing

Nu släpps andra boken i den norska serieskaparen Malin Falchs succéserie Norrsken på svenska. Dessutom finns planer på att fantasyäventyret ska bli animerad film.

Första boken i den grafiska fantasyserien Norrsken släpptes på svenska 2019 av Egmont Publishing. Resan till Jotundalen har tilldelats flera utmärkelser och slagit rekord för tecknade barnserier i Norge med över 40 000 sålda exemplar.

Bok två i serien, Vikingarna och oraklet, är nu översatt till svenska.

– Många läsare från Sverige har berättat hur mycket de gillade Resan till Jotundalen, och det gläder mig att uppföljaren nu finns på svenska. Förhoppningsvis får många av sina frågor från den första boken besvarade, även om det förstås också väcks en del frågor i den nya boken, säger serieskaparen Malin Falch.

ANNONS

Nyligen stod det klart att Egmont-ägda Nordisk Film har förvärvat filmrättigheterna till Norrsken. Arbetet med att ta succéserien till bioduken är redan igång.

– Det kommer att bli fantastisk rolig utmaning att få förvandla denna magiska berättelse till levande bilder – och därmed kunna förmedla den till ännu fler barn och unga, säger Elisabeth Kvithyll, producent för de kommande filmerna.

Samtidigt släpps nu spinoffen Björnar, en äventyrsberättelse från Norrskensvärlden som utspelar sig trettio år före huvudkaraktären Sonjas resa till den magiska Jotundalen.

Norrsken-serien, som hämtar inspiration från den nordiska mytologin, är planerad till totalt 10 böcker. Nästa bok, Kråksystrarna, släpps preliminärt i januari 2021.

LÄS OCKSÅ: Folktro och nordiska sagor får liv i serieromanen Norrsken

Böckerna i fantasyserien Norrsken

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 6400 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt – det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se