ANNONS

Dramatikpodd hyllar Astrid Lindgren i nyskriven pjäs

Astrid Lindgren. Arkivbild: TT.

I samband med att nya Tranströmerbiblioteket invigs i Stockholm den 26 september släpper dramatikpodden ”Dramaqueen” den nyskrivna pjäsen ”En sten i magen”, inspirerad av författaren Astrid Lindgrens fredstal ”Aldrig våld”.

”En sten i magen” är skriven av Rebecca Örtman, och i rollerna syns och hörs Pia Johansson, Leif Andrée och Özz Nûjen.

”Jag vill lyfta fram barnkulturens fantastiska möjlighet att inge hopp. Många barn känner oro för döden och har en extra stark saknad efter sina mor- och farföräldrar. Våld och fattigdom drabbar många barn i corona. Oro som kan kännas lika tung som en sten i magen”, säger Örtman i ett pressmeddelande.

ANNONS

I samarbete med Barnrättscentrum vid Stockholms universitet och Unga Klara anordnar ”Dramaqueen” också samtal under rubriken ”Aldrig våld” om barns rättigheter.

När Astrid Lindgren tilldelades den tyska bokhandelns fredspris 1978 höll hon det tacktal som har kommit att kallas ”Aldrig våld”, i vilket hon belyste våldets mekanismer och konstaterade att de främst drabbar barn.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 6400 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt – det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Relaterade nyheter