ANNONS

Kristina Ohlsson påbörjar ny deckarserie i höst

Kristina Ohlsson. Foto: Anna-Lena Lundqvist

I november 2020 kommer första delen i en ny deckarserie signerad Kristina Ohlsson som ska utspela sig i Bohuslän. Serien ges ut av Bokförlaget Forum.

Boken Stormvakt släpps på Bokförlaget Forum i november 2020. Det är första delen i en ny serie kallad Strindbergserien som kommer utspela sig i Hovenäset, Bohuslän.

Den här artikeln är INTE låst.

Hjälp oss gärna att hålla Boktuggs nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Bli en INSIDER från 96 öre per dag. Du kan också ge ett bidrag på 25 kr eller kanske 500 kr. Eller helt valfritt belopp. Vi tar även Swish

– Som jag längtat efter detta! Hovenäset är en av mina absoluta favoritplatser i världen och att skapa en ny deckarserie som utspelar sig där och i närliggande Kungshamn är en dröm jag haft i flera år! Jag tillbringade delar av mina somrar som barn där och att återvända dit som vuxen – och dessutom som författare – har varit vansinnigt roligt och lustfyllt, säger Kristina Ohlsson.

Kristina Ohlsson är en av Sveriges mest framgångsrika författare och hennes kriminalromaner och barnböcker är utgivna i 34 länder och har sålt 4,3 miljoner exemplar.

Hon romandebuterade 2009 med Askungar (Piratförlaget) om Fredrika Bergman och har skrivit ytterligare fem i samma serie. Tre böcker handlar om advokaten Martin Benner, där den senaste, Henrys hemlighet, kom ut 2019. Hennes barnböcker ges sedan 2019 ut av Bonnier Carlsen, först ut var Mysteriet på ödeborgen, och nu går hon över till ett Bonnierförlag även för sina vuxenböcker.

– Kristina Ohlsson skriver fantastiskt och bemästrar både intrig- och karaktärsbygge på ett strålande sätt. Det är bland det roligaste man kan få göra som förläggare att vara med och sätta igång en helt ny spänningsserie, säger Susanna Romanus, förläggare.


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel, via smidig kortbetalning25 kr eller 150 kr eller välj annat belopp. Du kan även swisha till 123-483 18 71klicka här för QR-kod. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
Är du författare eller jobbar i branschen? Då ska du prenumerera på INSIDER Basic eller Business och läsa Skrivtugg och Analysbrevet.
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se