Kristina Ohlsson påbörjar ny deckarserie i höst

Kristina Ohlsson. Foto: Anna-Lena Lundqvist

I november 2020 kommer första delen i en ny deckarserie signerad Kristina Ohlsson som ska utspela sig i Bohuslän. Serien ges ut av Bokförlaget Forum.

Boken Stormvakt släpps på Bokförlaget Forum i november 2020. Det är första delen i en ny serie kallad Strindbergserien som kommer utspela sig i Hovenäset, Bohuslän.

– Som jag längtat efter detta! Hovenäset är en av mina absoluta favoritplatser i världen och att skapa en ny deckarserie som utspelar sig där och i närliggande Kungshamn är en dröm jag haft i flera år! Jag tillbringade delar av mina somrar som barn där och att återvända dit som vuxen – och dessutom som författare – har varit vansinnigt roligt och lustfyllt, säger Kristina Ohlsson.

Kristina Ohlsson är en av Sveriges mest framgångsrika författare och hennes kriminalromaner och barnböcker är utgivna i 34 länder och har sålt 4,3 miljoner exemplar.

Hon romandebuterade 2009 med Askungar (Piratförlaget) om Fredrika Bergman och har skrivit ytterligare fem i samma serie. Tre böcker handlar om advokaten Martin Benner, där den senaste, Henrys hemlighet, kom ut 2019. Hennes barnböcker ges sedan 2019 ut av Bonnier Carlsen, först ut var Mysteriet på ödeborgen, och nu går hon över till ett Bonnierförlag även för sina vuxenböcker.

– Kristina Ohlsson skriver fantastiskt och bemästrar både intrig- och karaktärsbygge på ett strålande sätt. Det är bland det roligaste man kan få göra som förläggare att vara med och sätta igång en helt ny spänningsserie, säger Susanna Romanus, förläggare.

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Kampen för livet – nu som ljudbok.

En klimatkollaps har drabbat jorden med förödande konsekvenser. Fyra personer får det svåraste av uppdrag, att leda ett projekt som ska rädda mänskligheten från att dö ut.

Fotobok där det tysta landskapet ges en röst

Johanna Syrén fångar i denna dokumentära fotobok det moderna lantlivet i en värld i förändring. Genom bilder och berättelser ger hon en inblick i människors liv och deras nära band till naturen och djuren. Skribenten Samantha Ohlanders ger ytterligare perspektiv kring jordbrukets och glesbygdens utmaningar och den betydelse våra gemensamma värderingar har för framtiden. Boken Av jorden tar oss med på en resa genom historien och nutiden och väcker frågor om identitet och ansvar för en mer omsorgsfull och hållbar framtid. 

Från dataspel till världar i bokform

Stefan Gadnell – Skaparen av 90-talets spelsuccé och Akvarellkonstnär

Stefan Gadnell, känd som skaparen av det svenska succéspelet BackPacker från 90-talet, är idag en framstående akvarellmålare och författare.