Kristina Ohlsson. Foto: Anna-Lena Lundqvist

Kristina Ohlsson påbörjar ny deckarserie i höst

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

I november 2020 kommer första delen i en ny deckarserie signerad Kristina Ohlsson som ska utspela sig i Bohuslän. Serien ges ut av Bokförlaget Forum.

Boken Stormvakt släpps på Bokförlaget Forum i november 2020. Det är första delen i en ny serie kallad Strindbergserien som kommer utspela sig i Hovenäset, Bohuslän.

– Som jag längtat efter detta! Hovenäset är en av mina absoluta favoritplatser i världen och att skapa en ny deckarserie som utspelar sig där och i närliggande Kungshamn är en dröm jag haft i flera år! Jag tillbringade delar av mina somrar som barn där och att återvända dit som vuxen – och dessutom som författare – har varit vansinnigt roligt och lustfyllt, säger Kristina Ohlsson.

Kristina Ohlsson är en av Sveriges mest framgångsrika författare och hennes kriminalromaner och barnböcker är utgivna i 34 länder och har sålt 4,3 miljoner exemplar.

Hon romandebuterade 2009 med Askungar (Piratförlaget) om Fredrika Bergman och har skrivit ytterligare fem i samma serie. Tre böcker handlar om advokaten Martin Benner, där den senaste, Henrys hemlighet, kom ut 2019. Hennes barnböcker ges sedan 2019 ut av Bonnier Carlsen, först ut var Mysteriet på ödeborgen, och nu går hon över till ett Bonnierförlag även för sina vuxenböcker.

– Kristina Ohlsson skriver fantastiskt och bemästrar både intrig- och karaktärsbygge på ett strålande sätt. Det är bland det roligaste man kan få göra som förläggare att vara med och sätta igång en helt ny spänningsserie, säger Susanna Romanus, förläggare.

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.