Premiär för true crime-podd med Peter Englund

Peter Englund. Foto: Thron Ullberg

Podden Söndagsvägen är baserad på Peter Englunds bok med samma namn om mordet på Kickan Granell 1965 och består av sex avsnitt om mordutredningen.

– Att göra en podd om Söndagsvägen var en ny och angenäm upplevelse för mig! Det handlar om exakt samma händelse som beskrivs där, men från en ny vinkel och på ett nytt sätt som bara är möjligt just i en podd, och med material som både belyser och kompletterar boken. Lite grann som en blandning av en ”Directors cut” och en sådan där löpande kommentar från regissören man kan få till vissa DVD-filmer, säger Peter Englund i ett pressmeddelande.

Söndagsvägen handlar om mordet på Kickan Granell som en kväll i juni 1965 påträffas död i sitt hem, i ett idylliskt radhusområde söder om Stockholm. Den mordutredning som sedan inleds blir den största och mest komplicerade mordutredningen i Sverige före Palmemordet.

– Podd är ett briljant sätt att förlänga läsupplevelsen. Lyssnaren som redan har läst Söndagsvägen får nya intryck, och den som inte läst boken ännu ska bli sugen på att göra det, säger Andreas Utterström, producent på Commercial Content som har tagit fram podden i samarbete med Natur & Kultur och Bauer Media.

Podcasten Söndagsvägen har premiär idag den 21 augusti 2020.

Lär dig mer om bokbranschen!
Över 9000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. 1-2 gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt – det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!
Prenumerera kostnadsfritt!
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Jeanette Bergenstav släpper tredje boken i Sundin-serien

Jeanette Bergenstav kombinerar skickligt psykologiskt djup med nagelbitarspänning i Havsgrav, den tredje boken i den populära serien om frilansjournalisten Jennifer Sundin.

I Bohusläns ytterkant lovar en retreatledare frihet från skuld,

Åttonde boken om Familjen Knyckertz

Nu släpps bok nr 8 i serien om Familjen Knyckertz. Den här berättelsen innehåller husdjurslängtan, en avliden släkting, en papegoja med inte helt rent mjöl i påsen,